Γιώργος Οικονομόπουλος: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα»

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 13:35

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και κατάσταση Συναγερμού επικρατεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 στον Δήμο Τρίπολης. Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Οικονομόπουλος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου και προέβη σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Αρχικά, τόνισε ότι από χθες (Πέμπτη, 5/8/2021) έγινε σειρά συσκέψεων με αρμόδιους παράγοντες και υπηρεσίες, ενώ ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.Ακολούθως, ο κ. Οικονομόπουλος είπε: «Η ευθύνη του σχεδιασμού ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και εμείς βρισκόμαστε κάτω από τις εντολές της.

Όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα. Οδηγοί υδροφόρας και μηχανημάτων έργων είναι έτοιμοι να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί. Έχουμε στη διάθεση μας μια υδροφόρα, δύο γκρέιντερ, δυο jcb και μια ερπύστρια. Επιπλέον, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με ιδιώτες για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία με άλλες τρεις υδροφόρες και μηχανήματα έργων.

Για τους πυροφύλακες του Δήμου, έγινε επέκταση του ωραρίου τους για σήμερα και θα βρίσκονται στα σημεία που επιτηρούν από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση χωριού η οικισμού, ο Δήμαρχος έχει διαθέσει ένα λεωφορείο 15 θέσεων και τρία βαν 7θέσια, ενώ έχουμε έρθει σε επαφή με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας και με ιδιοκτήτες λεωφορείων οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να συνδράμουν.

Στους Προέδρους των χωριών έχει ζητηθεί, για όσο διαρκέσει το φαινόμενο, να παραμένουν στις κοινότητες τους, ώστε να παρατηρούν και να υπάρχει μια επίσημη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην εδαφική τους αρμοδιότητα.

Από σήμερα ως την Δευτέρα ισχύει, βάσει ΦΕΚ, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις και αλσύλλια και η επιτήρηση γίνεται από την αστυνομία και τον στρατό.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών, οποιαδήποτε ρίψη πυροτεχνημάτων, κάπνισμα μελισσών, χρήση μηχανήματων που προκαλούν σπινθήρες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη.

Σε περίπτωση που ένας πολίτης αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.»

Τέλος, ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί στην περιοχή του Αγίου Βλάση.