Γιόρτασε το Γενέσιο της Θεοτόκου ο Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Τρίπολης (ph)

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 04:24

Γιορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα ο Ενοριακός Ναός της Παναγίας της Γιάτρισσας, στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη Τρίπολης.Την παραμονή της εορτής, χθες Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους πιστών, που είχαν συρρεύσει στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, εψάλη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβσμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας, πέριξ του Ναού, συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Τρίπολης, των αρχών της πόλης και των πιστών.

Παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Αρκαδίας, πρώην υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Αδειοδοτήσεων εμπορικών δραστηριοτήτων & υπεύθυνος Δ.Ε Τρίπολης, Ηλίας Τότσης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κοσκινάς, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Τρίπολης, κ. Θεοδ. Καραλής και Ηλίας Κάμαρης αντίστοιχα, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δ. Τασιγιαννάκης και ο εκπρόσωπος τύπου, Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Σήμερα το πρωί και από ώρα 7:00 π.μ., θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το βράδυ, από τις 9:00 μ.μ., θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία.