Γιορτή κάστανου σε Κερασιά και Βλαχοκερασιά με φαγητό, τραγούδι και χορό (vid,ph)

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 10:07

Παρών στις εκδηλώσεις και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής

Το τοπικό τους προϊόν, το κάστανο, γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά οι κάτοικοι των χωριών Κερασιά και Βλαχοκερασιά, στο Δήμο Τρίπολης.Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και στα δύο χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σκιρίτιδας, με φαγητό, τραγούδι και χορό και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του, γεύτηκε το κάστανο και πέρασε μία όμορφη βραδιά.

Στη Βλαχοκερασιά η εκδήλωση διοργανώθηκε για μία ακόμα χρονιά από τον Σύλλογο νέων. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Foresta in Medias Mores. Τους παρευρισκόμενους διασκέδασαν ο Βασίλης Βήλος και ο Π .Πριλίγκος με το συγκρότημα τους. Το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Διονύσου Αθηνών χόρεψε ενώ οι νοικοκυρές είχαν ετοιμάσει ξεχωριστά εδέσματα και γλυκίσματα τους, που πρόσφεραν στον κόσμο που βρέθηκε στο χωριό.

Και στην Κερασιά, ο Σύλλογος του χωριού πραγματοποίησε την εκδήλωση στην ταβέρνα ” Το χαγιάτι” και πρόσφερε στους επισκέπτες φαγητό και βραστά κάστανα.

Οι εκδηλώσεις στηρίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης με σκοπό την προβολή του τοπικού προϊόντος. Ενός προϊόντος που “πέρασε δύσκολα”, αφού υπήρχε η ασθένεια της “Σφήκας της Καστανιάς”.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.


Γιορτή κάστανου σε Κερασιά και Βλαχοκερασιά -2018