Η γιορτή του Αγιάννη Θεολόγου και τα γενέθλια του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας (vid, ph)

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 13:26

Το πρώτο πανηγύρι στην περιοχή της Κυνουρίας με κέφι και ατέλειωτο χορό

Την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου τίμησαν με θρησκευτικές εκδηλώσεις και πανηγύρι στον ομώνυμο οικισμό της Βόρειας Κυνουρίας. Εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Οικισμού.Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Μαΐου, εψάλη εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας , ενώ στη συνέχεια κάτοικοι της περιοχής φορώντας παραδοσιακές στολές τραγούδησαν, γυρνώντας πέριξ του ναού, αναβιώνοντας παλιό έθιμο.

Το «εξωκλήσι» του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, αποτελούσε κάποτε μετόχι της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Σαβανά και από την παλιά ιερά μονή υπάρχει μόνο το καθολικό, ενώ είναι παραπάνω από εμφανής η καταστροφή στις αγιογραφίες.

Στη συνέχεια ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι, με λαϊκό και δημοτικό πρόγραμμα από την ορχήστρα « Καρυάτες».

Ο χορός κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες ενώ οι παριστάμενοι γεύτηκαν βραστό, κρασί, σουβλάκια και μπύρες ενώ ξεχωριστή ήταν η εικόνα με δεκάδες νέα παιδιά να χορεύουν και να ξεφαντώνουν με την ψυχή τους.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Κυνουρίας, θέλησαν να κάνουν έκπληξη στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, για τα γενέθλιά του, τα οποία είναι σήμερα, 8 Μαΐου.

Έτσι του ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» με μία τούρτα.

Να αναφέρουμε πως ο κ.Γιαννακούρας έχει ανακηρυχθεί σε επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για όσα έχει κάνει για το χώρο του εξωκλησιού (φωτισμός, διαμόρφωση οδοστρώματος, γεφύρια). Να αναφέρουμε πως μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος που οδηγεί στο εξωκλήσι.

Ο κ. Γιαννακούρας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ευχαρίστησε όλους τους «συμπατριώτες του Αγιοθεολογίτες» για την τιμή που του έχουν κάνει και τόνισε πως η Περιφέρεια έχει στόχο πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα κάνει ό,τι μπορεί σε μία δύσκολη εποχή.

Στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Γκαύρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Μπακούρης, η Πολιτευτής της ΝΔ Αρκαδίας Εύη Τατούλη και πλήθος πιστών.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις: