Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» για τα τμήματα σε ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 10:36

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) χαιρετίζει τους γονείς και τους μαθητές που δεν συμβιβάστηκαν με τα τετελεσμένα και τις ανάλγητες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και δίνουν επίμονο αγώνα για να γίνει πράξη το αυτονόητο αλλά και το τόσο δίκαιο. Να λειτουργήσουν τα τμήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και ΕΠΑΛ Άστρους ώστε κανένα παιδί να μην χάσει την ειδικότητα που έχει επιλέξει, κανένα παιδί να μην μείνει εκτός σχολείου.

Στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας και στην συνάντηση που ακολούθησε με εκπροσώπους του υπουργείου, περίσσεψε η υποκρισία και ο κυνισμός από την πλευρά του υπουργείου.Κυριάρχησε η λογική της περικοπής δαπανών και η αδιαφορία των αρμοδίων για τα παιδιά που είναι ιδιαίτερα στη Γ΄ Τάξη και τις συνέπειες που δημιουργεί για αυτά το κλείσιμο των τμημάτων. Καμία δέσμευση πότε και αν θα ανοίξουν τα τμήματα. Αόριστες υποσχέσεις του τύπου ότι θα αποφασίσει ο υπουργός κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον.

Ερωτηματικά προκάλεσε η άρνηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) να στηρίξουν την κινητοποίηση. Αντίθετα συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και των Παρεμβάσεων. Η κυβέρνηση στο πέρασμα της αντιλαϊκής της πολιτικής έχει για μια ακόμη φορά τη στήριξη του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, στο δικαίωμα μαθητών και εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα με σύγχρονους παιδαγωγικά όρους!

Μόνος δρόμος είναι μέσα από τα σωματεία να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.