Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στις καταγγελίες Παπασταματάκη

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 09:31

Σε νέα του ανακοίνωση, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, επισημαίνει τα εξής:

Μετά τη δημοσίευση νέων σχολίων από το συνάδελφο Χειρουργό Γιώργο Παπασταματάκη με αφορμή την ανοιχτή επιστολή της Διευθύντριας της παθολογικής Κλινικής Κας Φ. Αγγελέλη , είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε εκ νέου.Αγαπητέ φίλε Γιώργο αυτό το μοντέλο διοίκησης και διεκδίκησης μέσω σποραδικών ανακοινώσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες αδυνατούμε να το κατανοήσουμε. Υπάρχουν θεσμικά όργανα και θεσμοθετημένες διαδικασίες (ενίοτε χρονοβόρες και όχι άμεσα αποτελεσματικές) και αυτές είμαστε υποχρεωμένοι σχολαστικά να ακολουθούμε διότι αλλιώς δεν υφίσταται κανένα τεκμηριωμένο αίτημα.

Προφανώς και έχουμε άποψη και θέση τόσο για την αποτυχημένη κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου στο χώρο της Υγείας όσο και για την αναποτελεσματική Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου , την οποία με σταθερότητα και επιμονή εκθέτουμε όπου χρειαστεί.

Οι ενέργειες του Συλλόγου δεν αποτελούν μυστικό. Μία απλή καταγραφή από το βιβλίο Πρωτοκόλλου αρκεί για απάντηση. Αλλά με χαρά να τις υπενθυμίσω.

Ενέργεια αποτελούν οι συστηματικές τοποθετήσεις του Προέδρου στις Γ.Σ. και στις συναντήσεις των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων του Π.Ι.Σ.

Ενέργεια αποτελούν οι επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας.

Ενέργεια αποτελούν οι προτάσεις προς την Υ.Π.Ε. (για παράδειγμα θα αναφέρων μόνο την κυκλική εφημέρευση των Παιδιατρικών Κλινικών για να μην ταλαιπωρούνται παιδιά και γονείς, η οποία ήταν πρόταση του Ι.Σ. Αρκαδίας και ουδέποτε βγήκαμε να πανηγυρίσουμε γιατί σκοπός μας δεν είναι η προβολή αλλά η ουσιαστική δουλειά).

Ενέργεια είναι η συνεχής απαίτηση καταγραφής των αναγκών του Νοσοκομείου (σε ιατρικό προσωπικό , σε κενές θέσεις ειδικευομένων, σε υλικοτεχνική υποδομή) για τα οποία δεν έχει έλθει στο Σύλλογο ούτε μία σελίδα από κανέναν όσες φορές και αν έχουν ζητηθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ψυχογυιός Βασίλειος                             Μπεντεβής Κωνσταντίνος
Ιατρός                                               Ιατρός
Ακτινοδιαγνώστης                                 Βιοπαθολόγος