Η “Δημοτική Αναγέννηση” Β.Κυνουρίας για την συνάντηση με Τατούλη

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 07:04
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο συνδυασμός μας για συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού μας πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στον Δήμο μας καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για έργα στην περιοχή μας.

      Μεταξύ άλλων θέσαμε στον κ. Τατούλη το θέμα της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στην Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, θέμα για το οποίο ο Περιφερειάρχης μας δήλωσε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδειχθεί αυτός ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος.
     Επιπλέον ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού οι οποίες θα αξιοποιήσουν το σημαντικό έργο του Λιμανιού που ολοκληρώνει η Περιφέρεια στον Δήμο μας. Οι  πρωτοβουλίες αυτές θα συνδέσουν το παραλιακό τμήμα του Δήμου μας με τον ορεινό όγκο και θα αναδείξουν τον θρησκευτικό τουρισμό.
      Θέσαμε ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη του έργου τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο Γήπεδο του Άστρους, έργο για το οποίο ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει η Περιφέρεια στην υλοποίηση του.
      Μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το κέντρο Υγείας Άστρους, γιατί αφενός δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των δύο συμβασιούχων οδηγών που απασχολούνταν στο Κέντρο Υγείας Άστρους και αφετέρου παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε βασικά ιατρικά υλικά.
      Τέλος συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που απασχολεί έντονα τον Δήμο μας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων.
     Ο κος Τατούλης μας παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Διαχείριση των απορριμμάτων διαψεύδοντας σε πολλά σημεία τα στοιχεία που μας παρουσίασε η Δημοτική Αρχή, για την διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
      Τόσο εμείς όσο και οι Δημότες μας θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε ποια είναι τελικά η πραγματικότητα γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων; Οι ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής ή της Περιφέρειας είναι αληθείς;
      Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και δημότες περιμένουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση παρουσίασης των ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων.
      Ελπίζουμε τελικά να βρεθεί ο κοινός τόπος των δύο σχεδίων, διαχείριση από τον Δήμο ή διαχείριση από την Περιφέρεια, ο οποίος θα οδηγήσει στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την πλέον συμφέρουσα λύση για τον Δήμος μας και τους Δημότες τόσο από οικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής άποψης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης