Η Ε.Καρούντζου στη ΔΡΤ | Τι είπε για την δράση “επιθυμία ελευθερίας” και πολιτιστικό καλοκαίρι

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 18:20

Για την δράση που θα γίνει σε 18 πόλεις στις 12 και 13 Ιουνίου – ανάμεσα τους και η Τρίπολη μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα.Ελένη Καρούντζου/

Αρχικά μίλησε για την δράση αυτή μέσω της οποίας η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθεί με την τεχνική του projection mapping η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν. Η προβολή θα γίνει ταυτόχρονα στις όψεις και των 18 επιλεγμένων κτιρίων, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.Στην Τρίπολη η προβολή θα γίνει στην πλατεία Άρεως στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου (ώρα έναρξης 21:00 – η προβολή έχει διάρκεια 18 λεπτών και θα επαναλαμβάνεται ανα 30 λεπτά). Για όσους πολίτες δεν έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν δια ζώσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να το δουν μέσω εφαρμογής – περίπου ενάμιση μήνα μετά. Την δράση θα μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση το βράδυ του Σαββάτου μέσω facebook η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Ακόμα μίλησε για τις γιορτές πόλεων – για την Τρίπολη θα γίνουν 4 και 5 Σεπτεμβρίου – όπου για ένα διήμερο σε κάθε γωνιά της πόλης θα υπάρχουν διάφορες δράσεις, για τα λάβαρα του 1821 που θα κρεμαστούν σε όλη την πόλη (θα τοποθετηθούν μαζί με σημαίες εντός της άλλης εβδομάδας και θα παραμείνουν για όλη την χρονιά), για δύο ακόμα τοιχογραφίες που θα γίνουν στην Τρίπολη.

Τέλος μίλησε για τα όσα προγραμματίζει ο Δήμος Τρίπολης για το πολιτιστικό καλοκαίρι, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, δρώμενο από παιδία του Μουσικού σχολείου για τον Καρυωτάκη, έκθεση του συλλέκτη Τριπολίτη ομογενή Γιώργου Γαϊτανάρη στο Πνευματικό κέντρο, θεατρικές παραστάσεις- ανάμεσα τους “Το τρένο” του κ.Γαβρά -, λαϊκή όπερα σε συνεργασία με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στο Λιμποβίσι, συνέδρια και πολλά ακόμα.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε: