Η Ελένη Τσιπλάκου από το Λεβίδι στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου για το 2022!

Είκοσι τέσσερα μέλη (24) μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκαταλέγονται και φέτος μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators», όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντας το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.



Τα είκοσι τέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα κατανέμονται ως εξής: έξι (6) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής δύο (2) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας τέσσερα (4) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ένα (1) από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης έξι (6) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου και  πέντε (5) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.

Μεταξύ των είκοσι τεσσάρων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και η αναπληρώτρια καθηγήτρια τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Ελένη Τσιπλάκου*, από Λεβίδι Αρκαδίας.

*Η κ. Ελένη Τσιπλάκου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) όπου διδάσκει Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Απεφοίτησε από το Τμήμα της Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γ.Π.Α το 2005 και στη συνέχεια με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές (2006) και Διδακτορικές σπουδές (2008) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γ.Π.Α. Το 2009 με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) υπήρξε Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας. Έπειτα εργάστηκε ως Λέκτορας 407/80 (2010) και στη συνέχεια ως Λέκτορας επί θητεία (01/2011 έως 07/2014) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γ.Π.Α

Το επιστημονικό της έργο έως τώρα περιλαμβάνει: 43 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνούς κύρους έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και 64 περιλήψεις σε πρακτικά Εθνικών και Διεθνών συνεδρίων.

Από το 2016 έως σήμερα, η κ. Ελένη Τσιπλάκου είναι Αντιπρόεδρος της Nutrition Commission of European Association for Animal Production (EAAP) ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2010-2016 υπήρξε Γραμματέας της.

Είναι υπεύθυνη σε 2 ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετοχή σε άλλα 16 εκ’ των οποίων τα 3 χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (LIFE).

Η κ. Ελένη Τσιπλάκου είναι μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών: Journal of Dairy Research, SciTz Nutrition and Food Science, and Gavin Journal of Food and Nutritional Science, και κριτής σε 23 επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.

Από vlaxerna.gr

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Σε 10 ημέρες οι τράπεζες να αυξήσουν «άμεσα και γενναία» τα επιτόκια καταθέσεων και να μειώσουν τα επιτόκια των νέων δανείων
Επόμενο άρθροΓιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλέας
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5