Η παρουσίαση του βιβλίου «Χάγια» της Μαρίας Μάγκλαρη (+ph, vd)

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 21:52

Το βράδυ της Δευτέρας (27/06) στο «Μεγάλο Καφενείο» στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Αρκαδική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου της Τριπολιτσιώτισσας, Μαρίας Μάγκλαρη, με τίτλο «Χάγια».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης και τις εκδόσεις «Ελκυστής». Για το βιβλίο μίλησε η Αναστασία Μπεντεβή, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι Αντωνία Μπαντούνα και Μαρίνος Δελής. Την εκδήλωση της παρουσίασης του ξεχωριστού αυτού βιβλίου «πλαισίωσαν» μουσικά ο Τάκης Παπαντωνίου στο τραγούδι, ο Τάκη Μαντζουράνη στο ακορντεόν και ο Κώστας Μερκούρης στην κιθάρα.Την εκδήλωση συντόνισε η κα Εύη Μεντή.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Η Χάγια είναι ένα κορίτσι που στα πρώτα του εφηβικά χρόνια θα γνωρίσει την πιο σκληρή πλευρά της ζωής. Θα ζήσει την κόλαση του πολέμου, που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε δίκαιους και άδικους, αθώους και ένοχους. Ένα κορίτσι που θα μετουσιώσει την απόγνωση σε ελπίδα, τον πόνο σε δύναμη, το μίσος και την περιφρόνηση σε αγώνα για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έναν αγώνα διαρκή, μέσα από τον οποίο θα εκπληρώσει τα όνειρά της, θα γνωρίσει την καταξίωση, την αποδοχή και τον έρωτα πέρα από εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η συγγραφέας, Μαρία Μάγκλαρη, γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις “Επιστήμες της Αγωγής” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα των πανεπιστημίων Πάτρας και Λευκωσίας “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” και εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έργα της «Ο Πολύβιος» και η «Βιβλιοαπαγόρευση».

Μπορεί κανείς παρακάτω να παρακολουθήσει σχετικό βίντεο από τη LIVE μετάδοση του DRT915.GR.

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΗΣ.