Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 16:09
Ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο ανώτατο όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη νέα πενταετία
Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου η παράταξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη θα έχει 31 έδρες. Η παράταξη του Οδυσσέα Βουδούρη 9 έδρες, η παράταξη του Γιώργου Δέδε 4 έδρες, από 2 έδρες θα έχει η παράταξη Δολτσιανιάδη και η παράταξη Γόντικα και από 1 έδρα οι παρατάξεις των Οικολόγων, της Ανταρσίας και του Γιάννη Μανώλη.

 
Συγκεκριμένα στην Αρκαδία ο κ. Τατούλης εκλέγει 5 περιφερειακούς συμβούλους και βάσει των αποτελεσμάτων αυτοί είναι: Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Κατσίρης, Κλειώ Παπαντωνίου- Κορώνη και Γιώργος Μπακούρης.
 
Στη Μεσσηνία εκλέγει επίσης 5 περιφερειακούς συμβούλους και βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων εκλέγονται οι: Περικλής Μαντάς, Αντωνία Μπούζα, Ντίνα Νικολάκου, Άγγελος Χρονάς και Απόστολος Γκούνης.
 
Στην Αργολίδα εκλέγονται 6 περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη Τατούλη και αυτοί είναι: Βασίλης Σίδερης, Φάνης Στεφανόπουλος, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Γιάννης Σαρρής και Αναστάσιος Τζανής.
 
Στην Κορινθία εκλέγονται 8 περιφερειακοί σύμβουλοι και αυτοί είναι οι: Κώστας Λέγγας, Ευριπίδης Γκιάτας, Αθανάσιος Πισιμίσης, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Αθανάσιος Γκίκας, Απόστολος Παπαφωτίου, Γεώργιος Πετρίτσης και Αλέξιος Αλεξόπουλος.
 
 Στη Λακωνία εκλέγονται  7 περιφερειακοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι: Ηλίας Κανελλάκης, Χαράλαμπος Σκούρος, Γιάννης Τζεφεράκος, Σταματική Μπελεγρή, Γιάννης Μπουκουβάλας, Παναγιώτης Καρράς, Ηλίας Στρατηγάκος.
 
Επίσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την παράταξη Τατούλη θα συμμετέχουν οι 5 αντιπεριφερειάρχες: Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, Λακωνίας Ντία Τζανετέα και Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης.
 
Από την παράταξη του Οδυσσέα Βουδούρη εκλέγονται:
 
Στην Αρκαδία ο Τάκης Γατσόπουλος (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) και ο Παναγιώτης Γκανάς.
 
Στη Μεσσηνία εκλέγονται ο ίδιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πατσαρίνος και η Γιώτα Κοζομπόλη.
 
Στη Λακωνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Χρυσαδάκος.
 
Στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρήλος και στην Κορινθία ο υποψήφιος ανιτπεριφερειάρχης Θεοφάνης Κουρεμπές και αν τελικά λάβει και την τελευταία έδρα στην Κορινθία η παράταξη Βουδούρη που είναι και το πιο πιθανό σενάριο θα εκλεγεί ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος Γιώργος Ψυχογιός.
 
Από την παράταξη του Γιώργου Δέδε εκλέγονται ο ίδιος στην Κορινθία και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μαριλένα Σούκουλη.
 
Στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς και στη Μεσσηνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς.
 
Από την παράταξη Γόντικα εκλέγεται ο ίδιος στη Μεσσηνία και ο Βαγγέλης Γούργαρης στην Αρκαδία.
 
Από την παράταξη Δολτσιανιάδη εκλέγεται ο ίδιος στη Μεσσηνία και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθ. Χουρσαλά.
 
Και από τις άλλες τρεις παρατάξεις εκλέγονται οι επικεφαλής λαμβάνοντας έδρες στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Παναγιώτης Κάτσαρης και ο Γιάννης Μανώλης.
 Ε.Τ.