Η τελευταία συνέντευξη του Κ. Βουτσά στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (vid)

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 07:19

Σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησε για τη «γειτονιά των αγγέλων», ένας από τους τελευταίους σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ένα αστείρευτο ταλέντο, που έγραψε ιστορία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Κώστας Βουτσάς.

Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τις ταινίες του, οικογένειες διασκέδασαν με τον αιώνιο έφηβο, που αποτύπωσε στη μικρή οθόνη τον οικογενειάρχη της δεκαετίας του ’80, με τη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του» από την ΕΡΤ2. Και στο θέατρο όμως, που το υπηρέτησε ως πιστός στρατιώτης, μέχρι την τελευταία του αναπνοή, όχι μόνο στα μεγάλα θέατρα των Αθηνών, αλλά περιοδεύοντας απ’ άκρον εις άκρου σε μικρά και μεγάλα θέατρα σε ολόκληρη τη χώρα.Σε μία απ’ αυτές τις τελευταίες περιοδείες του, το καλοκαίρι του 2014, ήρθε και στην Τρίπολη με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Τότε, τον συνάντησε στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε, η ρεπόρτερ του Δημοτικού Ραδιοφώνου, Ελένη Τράκα και ο μεγάλος μας ηθοποιός, συζήτησε μαζί της όχι μόνο για την παράσταση, αλλά σχολίασε με δηκτικό τρόπο την κατάσταση με την οικονομική κρίση στη χώρα και τα προβλήματα που αυτή έφερε στους πολίτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζουμε ξανά την τελευταία συνέντευξη του Κ. Βουτσά στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην Ελένη Τράκα, ως ένα ελάχιστο “Χαίρε” στο μεγάλο αυτόν θεατράνθρωπο.