Υγεία, πλατεία Αγίου Βασιλείου, κολυμβητήριο, έργα ΤΑΠΤΟΚ και κανονιστική για τραπεζοκαθίσματα στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (27/2/2024) στο κτίριο της ΟΕΒΑ.

Παρόντες ήταν πολλοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου Τρίπολης.



Το πρώτο θέμα συζήτησης αφορά το ζήτημα των ελλείψεων στις δημόσιες δομές υγείας, που έθεσε ο κ. Βαγγέλης Γούργαρης.

 

Στην εισήγησή του, ο κ. Γούργαρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα οξύ για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Για το κέντρο υγείας είπε ότι έχει μείνει με μισό παθολόγο και λείπουν σημαντικές ιατρικές ειδικότητες.

 

Όσο για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, σημείωσε τις ελλείψεις στο ακτινολογικό, την προβληματική λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Επίσης, είπε ότι οι γνωμοδοτήσεις γίνονται από ιδιωτική εταιρεία, ενώ δεν γίνονται υπέρηχοι. Για την Παθολογική Κλινική, τόνισε ότι είναι στα όριά της. Αναφέρθηκε σε σειρά παραιτήσεων γιατρών, αλλά και στις μετακινήσεις γιατρών από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης να στηρίξει τα αιτήματα των νοσοκομειακών για σύγχρονο και δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας. Ζήτησε να συνταχθεί ένα υπόμνημα και να κοινοποιηθεί στους βουλευτές και τους φορείς.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό είναι εκτός θέματος, αφού δεν έχει να κάνει με λογοδοσία της δημοτικής αρχής. Οι δομές υγείας είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας. Στη συνέχεια, είπε ότι συμφωνεί με τα όσα είπε ο κ. Γούργαρης περί υποστελέχωσης. Το έργο που παράγεται επιτελείται με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων. Δεν διαφωνώ να κάνουμε άλλο ένα υπόμνημα και παρεμβάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο συζητά για τα θέματα αυτά.»

 

Η Αντιδήμαρχος Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου σημείωσε ότι «ο δήμος πρέπει να είναι το πρώτο ανάχωμα για τέτοια θέματα. «Έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά ως δήμος. Με την προληπτική ιατρική, θα ελαφρυνθεί η πρωτοβάθμια υγεία.»

 

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βαρδιάμπασης είπε ότι «έχει δίκιο ο κ. Γούργαρης. «Πρέπει το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση ως μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας για να περιοριστεί ο όγκος των περιστατικών για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Να δουλέψει η πρωτοβάθμια μέσα στην Τρίπολη, για να ξεμπλοκάρει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Ένας άνθρωπος κρατά μόνος του το Ακτινολογικό. Προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν πληρώνονται.»

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να βάλει το λιθαράκι του στο ζήτημα αυτό.

 

Ο Στέφανος Χατζόπουλος είπε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε. Στο Κέντρο Υγείας λειτουργεί Οδοντιατρικό τμήμα, ακτινολογικό, που κάποτε δεν λειτουργούσαν. Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο λειτουργεί Αιμοδυναμικό Τμήμα, μία Ορθοπεδική Κλινική με πολύ καλά αποτελέσματα».

 

Για την έλλειψη ακτινολόγου μίλησε η κυρία Ρούλα Συνοδινού, όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Τρίπολης.

———————————————————-

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Σμυρνιώτης αφορούσε την πορεία των έργων και την ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου. Ζήτησε καταβολή υποβληθέντες λογαριασμοί, επιμετρήσεις και πιστοποιήσεις για να γίνει σαφές το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων και το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων εργασιών. Ζήτης επίσης το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα για τη Βίλα Τουρκοβασίλη, για το παλαιό Δημαρχείο και ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου.

 

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης ρώτησε αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, λογαριασμοί, επιμετρήσεις και πιστοποιήσεις και πήρε θετική απάντηση. Είπε ότι διανύουμε τον 28ο μήνα για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Βρισκόμαστε σε ένα ποσοστό 42.26% ολοκλήρωσης, αυτή η στιγμή. Το έργο έχει ταλαιπωρήσει αρκετά την πόλη, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και έχει σοβαρά τεχνικά θέματα. Και τα άλλα έργα κινδυνεύουν να πάνε στην ίδια λογική.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα κρυφό στοιχείο. Όποιο στοιχείο θέλετε, το παίρνετε από την υπηρεσία, ανά πάσα στιγμή, χωρίς αίτηση. Οποιασδήποτε πολίτης, μπορεί να ζητήσει τα στοιχεία. Είπε ο κ. Σμυρνιώτης ότι έκλεισαν 3-4 καταστήματα στην πλατεία. το έργο έχει δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις, όπως έγινε με τα έργα στην Εθνικής Αντιστάσεως ή στην Άρεως. Το να λέμε ότι έκλεισαν καταστήματα λόγω των έργων, είναι λάθος, δεν έχει σχέση όταν κάποιος παίρνει σύνταξη και κλείνει το καταστήματά του. Το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Σε λίγο κλείνει δύο χρόνια. Το πιο εύκολο ήταν να κλείσει όλο το εργοτάξιο, όπως έγινε στην Πανεπιστημίου. Αποφασίσαμε να γίνει κατά τμήματα. Με κάποιες καθυστερήσεις λόγω  της Αρχαιολογίας και μέσα σε μία συγκυρία που μεσολάβησε η ενεργειακή κρίση και η αύξηση υλικών. Εκατοντάδες έργα σε όλη την Ελλάδα έχουν σταματήσει, αυτό το έργο έχει μια καθυστέρηση έξι μήνες. Το να στοχοποιούμε ένα έργο από την πρώτη στιγμή, όσο κανένα άλλο έργο. Το έργο υλοποιείται και τελειώνει ενώ λέγατε ότι πάει στα βράχια. Υπήρχαν θέματα ροής χρηματοδότησης, το ΕΣΠΑ δεν έχει πληρώσει από τον Σεπτέμβριο. Κατανοούμε τα προβλήματα που δημιουργεί το έργο στους επαγγελματίες. Φτάσαμε σήμερα να κλείσουν οι δρόμοι. Δεν μπορούσε να γίνει γρηγορότερα το κομμάτι των δρόμων. Είναι κατανοητό ότι έχουν υποφέρει οι επαγγελματίες της Ουάσιγκτον. Αλλά, γίνονται όσο πιο γρήγορα μπορούν. Έχει εκτελεστεί το 70% της σύβασης, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, σε πληρωμές. Έχουν γίνει κι άλλες εργασίες, αλλά δεν έχουν κατατεθεί άλλοι λογαριασμοί. Περίπου το 80% του έργου είναι τελειωμένο. Ο ανάδοχος έχει προθεσμία μέχρι 30 Απριλίου και ευελπιστούμε ότι κάπου εκεί θα ολοκληρωθεί το έργο.

Φέραμε χρηματοδοτήσεις, αυτό σημαίνει ότι κάναμε δουλειά.

Για τη Βίλα Τουρκοβασίλη, από τον Αύγουστο του 2023, το Ταμείο Ανάκαμψης βγάζει πρώτη φορά χρήματα για να πληρώσει. Φταίει ο Δήμος Τρίπολης; Υπάρχουν δήμοι που έχουν ξεκινήσει έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης;

Το ίδιο είναι και για τα Αλώνια, αλλά και για την πλατεία Αγίας Βαρβάρας.

Για το παλιό Δημαρχείο, έχουν σταλεί λογαριασμοί εδώ και μήνες και δεν έχει πληρωθεί από το πρόγραμμα Τρίτσης.

Για το Πνευματικό υπάρχει όντως μία καθυστέρηση, που αφορά και τη μελέτη. Το έργο έχει προχωρήσει.

Κανένα έργο δεν χαρίζεται, τα διεκδικεί και τα κερδίζει ή όχι κάθε δήμος. Στον δήμο Τρίπολης δεν έχει σταματήσει κανένα έργο.

 

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Αλέκος Κανελλόπουλος είπε ότι: «Ο κίνδυνος είναι ο εργολάβος να σου διαλύσει τη σύμβαση γιατί δεν πληρώνεται με αποτέλεσα το έργο να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Για τα υψόμετρα, υπήρχε μελέτη, αλλά σαφής εντολή από την Αρχαιολογία και το ακολουθήσαμε, κάνοντας αναπροσαρμογές. Το αποτέλεσμα είναι άψογο.  Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με όμβρια ύδατα και απορροές υδάτων. Θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία.

 

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός είπε ότι «ακούμε διάφορα τρελά πράγματα.  Ο κ. Σμυρνιώτης ήθελε να φτιάξει την πλατεία, αλλά δεν εντάχθηκε. Στόχος είναι να τελειώσει η πλατεία ή να γίνεται αντιπολίτευση; Σε λίγο η πλατεία τελειώνει και φαίνεται αυτό.»

 

Κάποια στιγμή, υπήρξε ένταση όταν ο κ. Λαγός ρώτησε τον κ. Σμυρνιώτη αν είναι «χαχας», με τον κ. Ψυχογυιό να μιλάει για ντροπή και να υπάρχουν αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να ζητά να μην γίνονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί.

 

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι η δημοτική αρχή οφείλει έναν συνολικό απολογισμό για την προηγούμενη θητεία. «Για την πλατεία, δυστυχώς, με τους χειρισμούς σας φέρετε τεράστια ευθύνη για τα καταστήματα που έκλεισαν. Δεν υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις. Δεν ξέρω τι θα κάνετε για τις ράμπες ΑΜΕΑ. Δεν θέλαμε να κολλήσει το έργο. Δεν έχω πειστεί ακόμα αν το έργο ολοκληρωθεί κανονικά και νομότυπα. Οι εργολάβοι κάνουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν.

 

Ο Δήμαρχος είπε ότι δεν τεκμηριώνει ο κ. Παπαδημητρίου όταν λέει ότι κάνουν οι εργολάβοι ό,τι θέλουν. Άρα δεν τους ελέγχει η Τεχνική Υπηρεσία; Για 7 ημέρες έκλεισε η ο δρόμος και δεν μπορούσε να στρίψει ο κόσμος από την πλατεία Κολοκοτρώνης στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Λέτε για αντίστροφη πορεία αλλά αυτά δεν γίνονται. Το γρηγορότερο δυνατό θα δοθεί στην κυκλοφορία. Ερχόμαστε προκατειλημμένοι να πείτε κάτι για το έργο.

 

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου εξήγησε τα περί νομότυπης ολοκλήρωσης, αφορά τα υψόμετρα.

 

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Οικονομόπουλος εξέφρασε την απορία γιατί ήρθε πάλι η πλατεία όταν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο το εξαντλούμε. Μην ξεχνάμε τη ζημιά που είχαν υποστεί καταστήματα στην πλατεία Άρεως από τότε που λέγατε ότι δεν θα πληρώσουν για τα τραπεζοκαθίσματα.  Θέλετε να τελειώσει το έργο, γιατί μετά δεν έχετε αντιπολιτευτικό πεδίο κύριε Παπαδημητρίου».

 

Ο Βασίλης Ψυχογυιός είπε ότι «με απογοήτευσες, Γιώργο Λαγέ για τους χαρακτηρισμούς. Δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ρωτά. Για το έργο όλοι θέλουμε να τελειώσει. Οι απαντήσεις δεν πρέπει να είναι ειρωνικές. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, αν το φέρνατε εσείς στην προηγούμενη θητεία.»

 

Ο Δήμαρχος απάντησε: «Το θέμα έχει συζητηθεί 50 φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Δημοτικός σύμβουλος μας έλεγε ότι θα μας πάει στον εισαγγελέα επειδή δώσαμε τμηματικά την πλατεία. Λες και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το ίδιο έχει γίνει διαχρονικά σε πολλά έργα της Τρίπολης. Υπήρχε σαφής στοχοποίηση του έργου.»

 

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φράγκου είπε ότι «έχω εντυπωσιαστεί με το πόσες φορές έχετε πει για την πλατεία Αγίου Βασιλείου. Νομίζω ότι παραγνωριστήκαμε μεταξύ σας. Θέλω τους ειδικούς να μιλάνε για τους δρόμους. Για τα ύψη έχω στραμπουλίξει το πόδι μου στη ΙΒ και απαιτώ από τον δήμαρχο να βάλει σήμανση.»

 

Ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κοσκινάς είπε ότι «από το 2019 ζητούσα να φέρετε τη μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο. Από τότε η συμπεριφορά μου ήταν τελείως ουδέτερη.»

 

Ο Γιώργος Λαγός είπε ότι όταν μιλούσα είπε ο κ. Σμυρνιώτης «τι λέει αυτός ρε», για αυτό μίλησα έτσι. Ζητώ συγνώμη.

 

————————————————————————–

Το τρίτο θέμα έθεσε ο κ. Γιάννης Κατσίρης για τις καθυστερήσεις στο έργο του κολυμβητηρίου. «Τέσσερα χρόνια παραμένει κλειστό, ήταν πόλος έλξης για επισκέπτες. Επί 2,5 χρόνια δεν έπεσε καρφί. Τις 450.000 ευρώ της στατικής ενίσχυσης θα μπορούσαμε να τις βρούμε από το κόστος θέρμανσης και από ιδίους πόρους. Έχουμε πολύ αργούς ρυθμούς.»

 

Ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Κανελλόπουλος απάντησε ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα θέμα χρηματοδότησης. Το θέμα είναι ότι λόγω καιρού δεν μπορούν να  προχωρήσουν γρήγορα τα βαψίματα στον μεταλλικό σκελετό. Το πιθανότερο είναι τον Ιούνιο να έχει τελειώσει.»

 

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Γιώργος Λαγός, αλλά και ο Σωτήρης Παπαδημητρίου.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και είπε ότι είναι λαϊκισμός η αναφορά εξοικονόμησης από το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν υπήρχαν αυτά τα λεφτά. Μετά τον Αύγουστο, σήμερα πληρώθηκε. Ήταν απλήρωτος από τότε. Το έργο προχωρά και θα ολοκληρωθεί.

 

Για αδράνεια της δημοτικής αρχής μίλησε ο Γιάννης Κατσίρης. Ο εργολάβος έχει πάρει 660.000 ευρώ ως τώρα. Είστε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα;

 

————————————————–

Το τέταρτο θέμα αφορούσε τα ημιτελή έργα ΤΑΠΤΟΚ και ζήτησε ενημέρωση ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μπουρτσουκλής.

«Θα μπορούν να μεταφερθούν στο πρόγραμμα γέφυρα ή θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους; Για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου Κανδήλας σε ποια φάση βρίσκεται; Για το έργο της ΔΕΥΑΤ στο Χρυσοβίτσι είναι μέσα ή έξω από το χωριό και τι αφορά; Για το έργο στην Αλέα, σε ποια φάση βρίσκεται σε απορροφητικότητα;» στη συνέχεια, έθεσε ερωτήματα για τον κ. Ανάγνου και τα έργα του δήμου Τρίπολης από το ΤΑΠΤΟΚ.

 

Ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης είπε ότι «διαβλέπω μια λογική λαϊκισμού. Ο κ. Ανάγνου ήταν εξωτερικός συνεργάτης του ΤΑΠΤΟΚ που έληξε στις 31/12/2023. Πήρε παράταση  ενός χρόνου για το κλείσιμο του ΤΑΠΤΟΚ. Ο κ. Ανάγνου πήρε παράταση και εξαιρείται από όλα τα έργα του δήμου Τρίπολης. Έχει πάρει εξαίρεση από τον δήμο Τρίπολης. Έχει τεράστια εμπειρία στα έργα του ΕΣΠΑ και για αυτό έγινε η επιλογή για σύμβουλος. Ο δήμος Τρίπολης εκτέλεσε 12 έργα από το ΤΑΠΤΟΚ την προηγούμενη θητεία. Έργα στα χωριά μας. Προϋπολογισμού περίπου 6.000.000 ευρώ.

Το έργο της Κανδήλας θα πληρωθεί από το ΕΣΠΑ. Δεν θα βάλει ο δήμος δικά του χρήματα. Δικαιωθήκαμε για την επιλογή που κάναμε.

Το άλλο έργο γίνεται μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αλέας. Από την πρώτη στιγμή, υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για το πότε θα ολοκληρωθεί. Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω αρχαιολογίας. Το έργο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο κατά 80%, το τελευταίο κομμάτι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Στο ΤΑΠΤΟΚ έγινε σχεδόν πλήρης απορρόφηση των χρημάτων αυτή την 4ετία από τον δήμο Τρίπολης.

Το Χρυσοβίτσι είναι ένα έργο είχε ζητηθεί από την περιοχή, αφορά την υδροδότηση σε μια περιοχή που υπάρχει μία ξενοδοχειακή μονάδα. Δεν έγινε κόντρα τους κατοίκους του Χρυστοβιτσίου.»

Ο Γιάννης Τρουπής είπε ότι «προεκλογικά είπα ότι θέλω να βοηθήσω τον δήμο αναπτυξιακά. Το ίδιο και μετεκλογικά. Ένα πρόβλημα είναι ότι έπαψε να υπάρχει το ΤΑΠΤΟΚ. Ιδρύθηκε από τον Τατούλη και συνεχίστηκε επί Νίκα. Ένα εργαλείο που για τον δήμο μας έδωσε 19.000.000 ευρώ. Είχε δώσει 1.500.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, με παρεμβάσεις μας έγιναν 4.000.000 ευρώ. Να φτιάξουμε μια επιτροπή με δημοτικούς συμβούλους, άμισθους εξωτερικούς συνεργάτες, να βρούμε από το ευρωπαϊκό λόμπι των προγραμμάτων να αναπληρώσουμε αυτό το κενό της ΤΑΠΤΟΚ.»

 

Ο Στέφανος Χατζόπουλος εξήγησε ότι για το Χρυσοβίτσι η ΔΕΥΑΤ θα είχε μια μικρή συμμετοχή και θα το χρηματοδοτούσε η Περιφέρεια.

 

Η Ρούλα Συνοδινού είπε ότι παίρνοντας το νερό από το Χρυσοβίτισι, σε λίγο δεν θα έχουν τα σπίτια νερό.

 

Ο Δήμαρχος είπε ότι αξιοποιήθηκε μία πηγή που δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Είναι καλύτερο από το να χύνεται το νερό, να αξιοποιηθεί. Είχε συνηγορήσει το χωριό, μέσω του Προέδρου. «Για αυτό που είπε ο κ. Τρουπής, υπάρχει μια δική μου πίεση προς την Περιφέρεια για το τι μπορούμε να διεκδικήσουμε. Αντιπαραθέσεις θα υπάρχουν στα δημοτικά συμβούλια. Αλλά, όλοι θέλουν το καλό του τόπου. Το πιστεύω ειλικρινά. Μπορεί να ήταν ένα λάθος που δεν ήρθε η μελέτη για την πλατεία στο συμβούλιο. Σήμερα, θα την έφερνα για ενημέρωση. Όλες οι αποφάσεις για ειδικούς συμβούλους έχουν έγκριση νομιμότητας».

 

Ο κ. Μπουρτσουκλής είπε ότι θα το θέσει το ζήτημα σε επόμενο συμβούλιο.

 

————————————–

 

Το τελευταίο θέμα αφορά τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων, το οποίο έθεσε ο Ηλίας Αγγελάκος. «Δυστυχώς, υπάρχουν αποφάσεις δικές σας κύριε δήμαρχε που δεν νομιμοποιούνται. Σας έχει γίνει γνωστό με την έκθεση Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ότι από το 2011 δεν υπάρχει κανονιστική. Η έκθεση γνωστοποιήθηκε το 2018. Μετά από 4 χρόνια, δεν έχετε φέρει καμία κανονιστική. Έχουν ακυρωθεί αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Η Αποκεντρωμένη διοίκηση μιλά για καθιέρωση μίας κατά περίσταση αξιολόγηση των αιτήσεων καταστημάτων, με αποτέλεσμα τη μη τήρηση των αρχών νομιμότητας. Εσείς χωρίς να ενημερώσετε τους καταστηματάρχες, προσβάλατε την απόφαση στο άρθρο 152. Η προσφυγή απορρίφθηκε διότι δεν είχε προηγηθεί απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Επιπλέον, δεν έχετε ζητήσει την άδεια του δημοτικού συμβουλίου.»

 

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης είπε «δεν σας επιτρέπω να λέτε ότι δίνουμε άδεια σε κάποιους δικούς μας και σε άλλους όχι. Να το ανακαλέσετε. Από το 2011 δεν υπάρχει κανονιστική. Δεν ήμουν δήμαρχος από τότε. Υπάρχει όντως ακύρωση απόφασης για συγκεκριμένα καταστήματα που πήραν άδεια. Την οποία άδεια έπαιρναν άδεια κάθε χρόνο. Μετά από 14 χρόνια αποφάσισαν να μην δώσουν έγκριση νομιμότητας για τα ίδια καταστήματα. Επειδή δεν το ξέρετε αυτό το θέμα, η κανονιστική έρχεται. Εκεί θα δούμε ποιοι επιτρέπεται να έχουν τραπεζοκαθίσματα και ποιοι δεν επιτρέπεται. Ανοίγεται τον Ασκό του Αιόλου. Μέσα στο Open Mall δεν παίρνει κανείς τραπεζοκαθίσματα. Πρέπει να περνά ασθενοφόρο. Μπορεί να περάσει; Ανοίγετε θέματα πολύ σοβαρά για τη λειτουργία της πόλης. Ο δήμος ετοιμάζει κανονιστική, σύμφωνα με τη νομοθεσία.»

 

«Κάθε κομμάτι της πόλης πρέπει να έχει κανονιστική» είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Προηγούμενο άρθροLive η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης
Επόμενο άρθροΚ.Μαρκόπουλος (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας) στη ΔΡΤ91,5: “Είναι μια απεργία για την αξιοπρέπεια μας…” (ήχος)