ΙΝΕ ΓΣΕΕ | Παρουσιάστηκε η μελέτη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ph/vid)

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 16:55

Μελέτη με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάστηκε την Παρασκευή (08/11) στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

“Πρέπει, να αναζητάμε βιώσιμο αναπτυξιακό βηματισμό», ανέφερε ανεβαίνοντας στο βήμα ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ενώ συνέχισε, λέγοντας, πως η οικονομία παρουσιάζει μεν σημάδια ήπιας ανάκαμψης, αλλά πολλοί τομείς παραμένουν ναρκοθετημένοι.Παράλληλα ο κ.Παναγόπουλος τόνισε, πως η ΓΣΕΕ δημιούργησε ένα κύκλο περιφερειακών μελετών, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω της διάλυσης των συνεδρίων της ΓΣΕΕ με αποτέλεσμα τώρα να χρειαστούν ενδεχομένως επικαιροποίηση το κόστος της οποίας θα καλύψουν εξ ολοκλήρου.

Τέλος δήλωσε, πως ως Αρκάς και πιο συγκεκριμένα Γορτύνιος που είναι δεν κατάλαβε ποτέ το γιατί η Πελοπόννησος είναι ακρωτηριασμένη (λόγω των νομών που ανήκουν μεν γεωγραφικά στην Πελ/σο δεν συμπεριλαμβάνονται όμως στην Περιφέρεια)– όπως την χαρακτήρισε – γεγονός που της στερεί την δυνατότητα άλλων αναπτυξιακών σχεδιασμών.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως το ΠαΠελ αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας, ενώ έδωσε τα εύσημα στον καθηγητή κ.Λιαργκόβα και τους λοιπούς καθηγητές που αγωνίζονται για να αφήσει το πανεπιστήμιο και το διεθνές αποτύπωμα του.
Ο κ.Νίκας χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως έναν επίγειο παράδεισο, υπογραμμίζοντας πως η έλλειψη στρατηγικής τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε εθνικό ευθύνεται για την μη αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής μας.
«Πώς να μιλήσουμε για ανάπτυξη με αυτούς τους δρόμους; Πώς να μιλήσουμε για ανάπτυξη όταν μεγάλα αρδευτικά έργα τα συζητάμε εδώ και δεκαετίες;», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ πρόσθεσε: «Με στρατηγική, ενότητα και συνεννόηση θα προχωρήσουμε μπροστά».
Κλείνοντας ο κ.Νίκας απευθυνόμενος στους φοιτητές που βρίσκοντας στην αίθουσα, είπε: «Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη από εσάς, για τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τα οποία πληρώνετε εσείς καθημερινά, ας είμαι εγώ αυτός. Συγνώμη!».

Ακολούθησε η ομιλία του πρώην Περιφερειάρχη πελοποννήσου κ.Τατούλη, ο οποίος τόνισε στα πρώτα του λόγια, πως «αυτά που λέγονται πολλές φορές στην χώρα μας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει έλλειμμα ευθύνης και όχι στρατηγικής.

Μετά το πέρας τον χαιρετισμών τον λόγο πήραν οι καθηγητές, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό την μελέτη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον καθηγητή κ.Κριεμάδη να αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο πώς θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια στην Πελοπόννησο. «Πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα και να σκεφτούμε στρατηγικά», τόνισε.