Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Παυλή-Leclerc για να έρθουν 300 πρόσφυγες στην Τρίπολη (vid,ph)

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 14:27

Παρών και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος που επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει ανθρωπιά αλλά κάποιοι θα πρέπει να ξεχάσουν τους φανατισμούς και να πορευτούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η χώρα μας και να ενταχθούν στην γραμμή της αγάπης που επιδεικνύει η Ελλάδα

Οι πρώτοι πρόσφυγες αναμένονται στα τέλη ΜαρτίουΟι υπογραφές για τους πρόσφυγες, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και του Εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα Philippe Lecrerc, έπεσαν το μεσημέρι της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, στο νέο Δημαρχείο της Τρίπολης.

Οι υπογραφές μπήκαν μετά την υπαγωγή του Δήμου Τρίπολης στο πρόγραμμα για προσωρινή φιλοξενία 300 προσφύγων στην πόλη, παρόντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου και εκπροσώπων άλλων συναρμόδιων φορέων.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή τα 300 άτομα που θα έρθουν στην Τρίπολη είναι οικογενειάρχες, στην πλειονότητά τους Σύριοι και με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα δείχνει την αγάπη της στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και έχουν αιτηθεί άσυλο.

Ο Δήμαρχος, αφού χαρακτήρισε την σημερινή μέρα “πανηγυρική”, τόνισε πως δεν πρέπει να φοβούνται οι συμπολίτες μας κάτι και όλα θα κυλήσουν ομαλά, ενώ διευκρίνισε πως αρχικά το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ένα έτος, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου του 2018 και στη συνέχεια μπορεί να επεκταθεί, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ.Λεκρέρκ ευχαρίστησε το Δήμο Τρίπολης για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα έδωσε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και εξήγησε πώς θα λειτουργήσει.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αλλά και για την δουλειά που έχει κάνει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα που είναι ο φορέας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα έδωσε και ο κ.Μαρίνος Μπερέτσος, επεσημαίνοντας πως η Αναπτυξιακή Πάρνωνα έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις για το εν λόγω θέμα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες για να έρθουν οι πρώτοι πρόσφυγες γύρω στα τέλη Μαρτίου. Να αναφέρουμε πως θα γίνουν και οι απαιτούμενες προσλήψεις βάσει κριτηρίων.

Τέλος ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος δήλωσε πως η Εκκλησία είναι δίπλα στο πρόγραμμα και πάνω από όλα η χώρα μας βάζει τον παράγοντα άνθρωπο, αλλά θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν τους φανατισμούς και να ενταχθούν στην γραμμή της αγάπης που έχει η Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την υπογραφή της σύμβασης και όλα όσα ειπώθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης στο βίντεο.

Υπογραφή σύμβασης για πρόσφυγες στην Τρίπολη