Υποτροφία σε έναν Αρκά μαθητή/τρια ΣΤ’ Δημοτικού από το Κολλέγιο «Ανατόλια» (ήχος)

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 08:38

Το Κολλέγιο «Ανατόλια»* διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, στις 11:30 π.μ., ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Zoom για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του νομού Αρκαδίας. Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση για την απονομή μίας (1) πλήρους υποτροφίας σε έναν μαθητή ή μία μαθήτρια της ΣΤ’ Δημοτικού από τον νομό Αρκαδίας προκειμένου να φοιτήσει στο Κολλέγιο Ανατόλια (Γυμνάσιο και Λύκειο) από το σχολικό έτος 2022. Η πλήρης υποτροφία καλύπτει και τη διαμονή στο οικοτροφείο του σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αφορά αποκλειστικά στις διαθέσιμες υποτροφίες του Κολλεγίου «Ανατόλια» για την περιφέρεια. Οι γονείς και οι μαθητές θα μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς από τις Διευθύντριες του Γυμνασίου και του Οικοτροφείου και την Υπεύθυνη του Προγράμματος Υποτροφιών, για το πρόγραμμα σπουδών, τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Α’ Γυμνασίου του Κολλεγίου «Ανατόλια», το Πρόγραμμα Υποτροφιών, καθώς και να ξεναγηθούν “ψηφιακά” στις εγκαταστάσεις του σχολείου στη Θεσσαλονίκη.Για την επιλογή του μαθητή ή της μαθήτριας θα διεξαχθούν εξετάσεις τον Ιούνιο του 2022. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές/τριες που το οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπορείτε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/Anatolia_Webinar_19-3-22

Η συγκεκριμένη υποτροφία εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα υποτροφιών του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών έλαβε τη σημερινή του μορφή τη δεκαετία του ’60, και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί σχεδόν 2.000 υποτροφίες σε παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Πληροφορίες:Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου «Ανατόλια» | τηλ. 2310 398 203, 2310 398 317 | Ώρες 8:15-15:00 | email: enroll@anatolia.edu.gr

*Το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Για το θέμα της υποτροφίας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα από τα Fm» και στον Αργύρη Καρδαρά, η συντονίστρια του Γραφείου Υποτροφιών και Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου «Ανατόλια», Κορίνα Θεοδωρίδου. Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη από το ηχητικό που ακολουθεί: