Υψηλοί τόνοι στην Οικονομική Επιτροπή λόγω αλλαγής δικηγόρου στον Π.Τατούλη (vid)

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 18:49

Για ρεβανσισμό και αυταρχική τακτική έκαναν λόγα τα μέλη της παράταξης Τατούλη αλλά και ο ίδιος ο τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Να κληθεί ο δικηγόρος να μειώσει την τιμή ζήτησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος ΛαμπρόπουλοςΓια μία ακόμα φορά σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου επικράτησαν υψηλοί τόνοι. Μάλιστα στη σημερινή συνεδρίαση παρών ήτνα και ο τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος με αφορμή απόφαση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για αντικατάσταση δικηγόρου σε υπόθεση στην οποία κατηγορούμενος είναι ο τέως Περιφερειάρχης, έκανε λόγο για αυταρχική απόφαση και για ρεβανσιστική τακτική.

Να σημειώσουμε πως η υπόθεση εκδικάζεται στις 19 Νοεμβρίου και η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να κάνει αποδεκτή την απόφαση του Περιφερειάρχη για αλλαγή του δικηγόρου Η.Κοκκίνη από την Αρκαδία με τον δικηγόρο Περικλή Ξηρογιάννη (Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας) με το σκεπτικό πως ο κ. Κοκκίνης έχει ζητήσει πολλά χρήματα για την υπόθεση.

Οι αντιδράσεις από πλευράς μελών της παράταξης του κ. Τατούλη ήταν μεγάλες ενώ η περιφερειακή αρχή ζήτησε να επικοινωνήσει κάποιος με το δικηγόρο κ. Κοκκίνη και να τον ρωτήσει αν δέχεται μείωση στην τιμή που έχει ζητήσει, διαφορετικά θα γίνει η αντικατάσταση.

Να τονίσουμε πως η υπόθεση αφορά σε περιβαλλοντικά ζητήματα και όπως ειπώθηκε ο δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον τέως Περιφερειάρχη θα πρέπει να έχει περιβαλλοντική εξειδίκευση.

Δείτε αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή.