«Ήταν μια άτυχη, μια κακή στιγμή…»

Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2019 13:55
Φωτο: traveltripolis.gr

Με αφορμή τα σχόλια της κα. Κάρμεν Ρουγγέρη πριν την έναρξη της παράστασής της στην Τρίπολη, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

«Κα Ρουγγέρη, καταλαβαίνω την πικρία σας, αλλά η περιβαλλοντική ρύπανση από τις αφισοκολλήσεις – και όχι μόνο – είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, που πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις.Η Τρίπολη – όπως και ολόκληρη η χώρα – δέχτηκε για ακόμα μια φορά μεγάλο όγκο υλικού, λόγω των εκλογών, ένα υλικό που απλά κατέληξε στα σκουπίδια. Πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας, να συνδράμουμε στην μείωση της ρύπανσης για να δώσουμε μια ανάσα στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε και στο οποίο θέλουμε να μεγαλώσουν και τα παιδιά μας.

Ζώντας πλέον στο 2019, όλοι μας έχουμε στην διάθεσή μας πληθώρα τρόπων, προκειμένου να επικοινωνήσουμε το οτιδήποτε επιθυμούμε σε μεγαλύτερο εύρος κοινού, με φιλικό τρόπο ως προς το περιβάλλον, στοχευμένο και σίγουρα πιο άμεσο.

Γνωρίζω και επικροτώ το σπουδαίο έργο που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και τα όσα έχετε προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού και εύχομαι να συνεχίζετε αδιάκοπα να το κάνετε, αλλά περίμενα, παράλληλα, από εσάς – ερχόμενη στην Τρίπολη – να επικοινωνήσετε με τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης, προκειμένου με τα μέσα που διαθέτουν να σας βοηθήσουν να διαφημίσετε την παράστασή σας, για να προσελκύσετε κόσμο. Αυτό δεν έγινε.

Εμείς, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης δεν λάβαμε καμία ειδοποίηση από εσάς ή τους υπεύθυνους της παράστασης, προκειμένου να είμαστε χορηγοί επικοινωνίας. Είμαστε χορηγοί επικοινωνίας σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Τρίπολη, σε όλη την Αρκαδία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Ποτέ δεν ήρθατε όμως σε επικοινωνία μαζί μας, εν αντιθέσει με άλλους θεατρικούς παραγωγούς.

Επιπλέον διαπιστώνω – από μια αφίσα που έπεσε στα χέρια μου – ότι έχετε χορηγούς επικοινωνίας πολλά ΜΜΕ, όπως το inkefalonia, το ΗΠΕΙΡΟΣ TV το neakriti, το ΚΡΗΤΗ TV, το TRT στη Θεσσαλία και άλλα ΜΜΕ, κανένα όμως τοπικό ΜΜΕ από την Αρκαδία ή την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Συνεπώς, πώς περιμένατε να μάθουν οι κάτοικοι της πόλης μας ότι έχετε παράσταση, όταν δεν ήταν κανένα τοπικό ΜΜΕ χορηγός επικοινωνίας; Αναρωτιέμαι, μήπως την επόμενη φορά θα πρέπει να έρθετε Τρίπολη με σωστή επικοινωνιακή πολιτική.

Γιατί ξέρετε πως ζούμε σε πονηρούς καιρούς και πολλοί θα σκεφτούν μήπως τελικά δεν ήταν η Τρίπολη στον αρχικό σας σχεδιασμό και γι’ αυτό δεν επιλέξατε να εντάξετε τοπικά ΜΜΕ για να επικοινωνήσετε την παράσταση ή μήπως απλά αποτέλεσε η πόλη μας μια έκτακτη εμφάνιση, όπως λέμε και εμείς οι επαρχιώτες «αρπαχτή».

Είστε μια εξαιρετική ηθοποιός, που θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα επιθυμούσε να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τα παράπονά της επί σκηνής και πως είναι μια κίνηση την οποία έχετε ήδη μετανιώσει. Μπορούμε να καταλάβουμε πως ίσως υπάρχουν παράπονα στη συνεργασία σας με τον Δήμο και θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά – παρά το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε τι είχε συμφωνηθεί – αλλά πρέπει και εσείς από την μεριά σας να κάνετε το χρέος σας, καθώς η κάθε Δημοτική Αρχή δεν είναι υπεύθυνη για την επικοινωνιακή πολιτική κανενός. Μπορεί να καθυστέρησαν αναφορικά με το φυλλάδιο, όμως εσείς θα έπρεπε να έχετε αναζητήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να προωθήσετε την παράστασή σας, project στο οποίο θα σας βοηθούσαμε μετά χαράς. Και επειδή, όπως προανέφερα, οι καιροί είναι πονηροί, μη φανταστεί κανείς ότι το λέω για κανέναν άλλο λόγο, καθώς από τις χορηγίες επικοινωνίας τα ΜΜΕ δεν κομίζουν κανένα όφελος. Είμαστε «υποχρεωμένοι» όμως κι εμείς ως δημοτικό – δημόσιο ΜΜΕ, ακόμα περισσότερο, να προάγουμε τον πολιτισμό κι αυτό κάνουμε με κάθε τρόπο και επ’ αυτού εντάσσεται η χορηγία επικοινωνίας.

Επιπρόσθετα, ποτέ δεν είναι αργά και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε στην Τρίπολη. Από την πλευρά μας, θέλουμε να γνωρίζετε πως είμαστε διαθέσιμοι να σας φιλοξενήσουμε, για την προώθηση της όποιας παραγωγής σας.

Επιπλέον, το μικρόφωνό μας είναι ανοιχτό και τα τηλέφωνα ομοίως, προκειμένου να σας φιλοξενήσουμε σε μια από τις εκπομπές μας και να συζητήσουμε γι’ αυτά που σας εκνεύρισαν και σας ώθησαν στο να βγείτε επί σκηνής, να εκφράσετε παράπονα και να «απειλήσετε» πως δεν θα ξανάρθετε στην Τρίπολη – μια πόλη καθ’όλα φιλόξενη – απευθυνόμενη σε μικρά παιδιά και γονείς, που σας τίμησαν με την παρουσία τους και τον οβολό τους.

Καταλαβαίνω ότι ο ηθοποιός θέλει το θέατρο γεμάτο, όμως πρέπει να παίξει με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος, ακόμα και για έναν θεατή. Κατανοώ τα έξοδα, το ρίσκο, την κόπωση και πολλά ακόμα, γι’ αυτό και θέλω να πιστεύω πως ήταν μια άτυχη, μια κακή στιγμή, απ’ αυτές που όλοι έχουμε, λόγω της ανθρώπινης φύσης μας.

Στη διάθεσή σας…»

Δημήτρης Μανιατάκος, Δημοσιογράφος