Ήττα για τον Πελασγό με παράπονα για τη διαιτησία

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 16:34
ΦΩΤΟ: ALEX*F SPORTS IMAGES.

Την ήττα γνώρισε η ομάδα του Πελασγού από τον ΑΟ Μονεμβασιάς με 71-84 στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας. Η ομάδα της Μεγαλόπολης αν και ξεκίνησε καλά το ματς, δεν κατάφερε στη συνέχεια να περιορίσει επιθετικά την ομάδα της Λακωνίας η οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησε μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Χριστόπουλος.ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16 (Α’), 34-41 (Β’), 55-64 (Γ’), 71-84 (Δ’).

Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Γιώργος Τσατσουλής, Γεωργία Μανιάτη): Τσατσουλής, Τσιντώνης 2, Χριστογιαννόπουλος 12(4), Δαλάτσης 5(1), Σταβαράκης, Αγγελόπουλος 9(3), Νικολόπουλος 5, Τσίρμπας 20(3), Τόμπρος 18, Κουρέτας.

Α.Ο. ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (-): Ντολαπτσής 6(2), Καμαρινός 19(1), Μανιατάκος 8, Κάτσαρης 18(3), Μπατσάκης 5, Παβλίσεβιτς 28(1).

 

Παράπονα για τη διαιτησία από Πελασγό…

Σημειώνεται πάντως ότι ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο ΚΟΜ Πελασγός για τη διαιτησία του κ. Αναστόπουλου και στην οποία αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά από πολυάριθμους αγώνες σε όλα τα επίπεδα βρισκόμαστε μπροστά στη δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσουμε για πρώτη φορά την πίκρα μας.

Η διαιτησία ενός αγώνα μπάσκετ είναι δύσκολη και τα λάθη είναι κατανοητά και εν μέρει αποδεκτά.

Τα συνεχόμενα  μονομερή λάθη συνιστούν σαφώς  αδικία και η επαναλαμβανόμενη  αδικία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό  είναι στα όρια της ανικανότητας ή της συνειδητής σκοπιμότητας.

Πολύ δε  μάλλον όταν οι μισοί πληρώνουν και μάλιστα ακριβά αυτόν  τον ερασιτεχνισμό ενώ οι έξυπνοι  τον καρπώνονται. Στα παιχνίδια με ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. , ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ, ΔΙΩΝΑ  απολαύσαμε την ευρηματική διαιτησία του Κου Αναστόπουλου χωρίς να βγάλουμε άχνα.

Όσοι όμως είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο κλειστό στάδιο της Μεγαλόπολης για τον αγώνα ΠΕΛΑΣΓΟΣ-ΚΑΣΤΡΟ ζήσαμε στιγμές επιεικώς απαράδεκτες για το επίπεδο του συγκεκριμένου διαιτητή. Η εμπάθεια που δείχνει απέναντι στην ομάδα μας  σε όσα παιχνίδια και σε όποιο επίπεδο  μας σφυρίζει είναι μάλλον στα όρια μιας ανεξέλεγκτης επιθυμίας να μας διαλύσει. Οι τριάντα έξι (36) βολές που εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τις οκτώ (8) δικές μας δεν μαρτυρούν τίποτα μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα.

Όσοι νιώθουν υπεύθυνοι για τα δρώμενα στο χώρο του μπάσκετ ας δράσουν . Η παρουσία του σε οποιαδήποτε αγωνιστική  δραστηριότητα της ομάδας είναι ανεπιθύμητη και ως εκ τούτου κάθε ορισμός του στο μέλλον θα θεωρείται από όλους μας σκόπιμος.».