Κ. Τζιούμης: Υποβάλλαμε προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις του «Αντ. Τρίτσης» – Στόχος η διεκδίκηση κάθε πιθανού χρηματοδοτικού εργαλείου (vid)

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021 14:26

Για τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για έργα, αλλά και για την υποβολή των προτάσεων του Δήμου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά ο Δήμαρχος επανέλαβε την θέση του, πως από την αρχή που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, βασικός στόχος ήταν και παραμένει η διεκδίκηση κάθε πιθανού χρηματοδοτικού εργαλείου, ώστε να εξασφαλίζονται πόροι για την πόλη και τα χωριά, για έργα που θα αλλάξουν την μορφή του Δήμου τα επόμενα χρόνια.Στην συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. “Είμαι σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους πολίτες, πως υποβάλλαμε προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις του προγράμματος. Για όλες τις προσκλήσεις, υποβάλλαμε προτάσεις προϋπολογισμού περίπου 35.000.000 ευρώ. Για έναν Δήμο είναι ένα τεράστιο ποσό. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Υπουργείου και όπου υπήρχε πλαφόν το εξαντλήσαμε. Περιμένουμε τις αξιολογήσεις του Υπουργείου. Ακούγεται, πως ίσως μπει κάποιο πλαφόν ανά Δήμο, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Προσδοκούμε πως ένα μεγάλο ποσό από τις προτάσεις μας θα έρθουν στον Δήμο μας” ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: “Όλες αυτές οι προτάσεις έχουν γίνει χωρίς να ξοδέψει χρήματα ο Δήμος, καθώς έχουν γίνει από τις υπηρεσίας μας. Θέλω για ακόμα μια φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επιχειρησιακούς παράγοντες του Δήμου, που έδωσαν όλο αυτό τον καιρό τον καλύτερο τους εαυτό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Υπάρχουν προτάσεις που έχουν υποβληθεί και σε άλλα προγράμματα και περιμένουμε αξιολογήσεις. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που βγαίνει”.

Δείτε το βίντεο: