Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Αν γίνονται έργα ή όχι θα το κρίνουν οι πολίτες – Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Κατσαφάνα” (ήχος)

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 12:26

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, ο οποίος ανέλυσα τα θέματα που συζητήθηκαν στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα, που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσε στο να συμπεριληφθεί και οι δημότες του Δήμου Τρίπολης στο bonus μορίων για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (που αφορά στις λιγνιτικές περιοχές- αλλά πολυ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης, είναι κάτοικοι της Τρίπολης).Στην συνέχεια μιλώντας για την συζήτηση , που “άνοιξε” για τα έργα στα χωριά, δήλωσε: “Στο επόμενο συμβούλιο, θα φέρω όλα τα στοιχεία. Ο κ.Γεωργανόπουλος είπε για μηδενικό έργο στα χωριά. Αυτή η δήλωση απαιτεί θράσος από έναν Αντιδήμαρχο μιας Δημοτικής Αρχής, που δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια στα χωριά. Νομίζει, πως οι κάτοικοι έχουν ξεχάσει, τι έγινε τα προηγούμενα πέντε χρόνια”, ενώ πρόσθεσε: “Φαίνεται, το τι έχει γίνει στο κάθε χωριό. Θα κριθούμε από τους πολίτες”.

“Ας μας πουν ποια Δημοτική Αρχή συμβασιοποίησε μέσα σε έναν χρόνο 11.000.000 ευρώ έργα μόνο από χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Πρόκειται για ρεκόρ. Κάποιοι ξεχνούν, πως έχουμε και άλλα τρία χρόνια μπροστά μας και εκεί θα κριθούμε”, δήλωσε ο κ.Τζιούμης.

Για το θέμα των φυλακών που συζητήθηκε χτες στην αρχή της συνεδρίασης, τόνισε: “Δεν πρέπει να συγχέουμε τα πργματα. Εμείς στείλαμε κείμενο και ζητούσαμε, να φτιαχτεί ένα καινούργιο σύγχρονο κτίριο φυλακών. Η κα.Νικολάου μου είπε, πως δεν υπάρχει πρόθεση, να φτιαχτεί νέο κτίριο. Θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες κτιριακές δομές στην Τρίπολη και θα αποσυμφορηθεί η φυλακή. Αυτό το θέμα όμως δεν σχετίζεται με τις φυλακές ανοιχτού τύπου, που ζητούν στην Μεγαλόπολη”.

Για την παραίτηση Κατσαφανα – που ζητά ο κ.Τσιαμούλος – ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: “Δεν έχει καταλάβει, πως ο Δήμαρχος είναι ένα ξεχωριστό όργανο στον Δήμο. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα τα οποία υποχρεούται να τα πάει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος είναι ένα ανεξάρτητο όργανο. Σεβόμαστε απεριόριστα το Δημοτικό Συμβούλιο και πάμε όλα τα κρίσιμα θέματα εκεί – ενώ πολλές φορές δεν είναι απαραίτητο. Επειδή είπε ο κ.Τσιαμούλος, πως πρέπει να παραιτηθεί ο κ.Κατσαφάνας, σημαίνει πως πρέπει να γίνει; Δεν τίθεται τέτοιο θέμα”.

Ο κ.Τζιούμης στην συνέχεια αναφερόμενος στις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο, τόνισε: “Εμείς θα καταθέσουμε τις αντιρρήσεις μας στην ΡΑΕ. Εμείς το μάθαμε μέσα από τα ΜΜΕ και αυτό είναι θέμα νομοθεσίας. Η νομοθεσία θα έπρεπε να προβλέπει την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών πριν τις αιτήσεις. Θα θέσουμε το θέμα και στην ΚΕΔΕ. Δεν μπορεί να μην ακούγεται η άποψη της κοινωνίας που εκφράζεται μέσα από τους προέδρους, τα τοπικά συμβούλια, τον Δήμαρχο και το δημοτικά συμβούλιο. Το προσχηματικό να μας φωνάξουν, να πούμε την γνώμη μας και να μην την ακούσει κανένας, δεν έχει νόημα. Θα δούμε, πως θα κλιμακωθούν και οι ενέργειες μας – με ενα συντονιστικό που πάει να δημιουργηθεί -, γιατί δεν αρκεί μια ομόφωνη απόφαση, για να αποφύγουμε την καταστροφή του Μαινάλου”,

Κλείνοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε έργα που θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που είναι προγραμματισμένη για αύριο, ευχαριστώντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Δήμου για την δουλειά που κάνουν.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: