Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ: “Υπάρχει ένα πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων” (ήχος)

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 12:27

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, όπου και μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Άλλαξαν τρεις κωδικούς στο δικό μας πρόγραμμα και το παρουσίασαν σαν νέα πρόταση. Αυτά είναι προχειροδουλειές. Έφεραν την πρόταση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλην των τριών επικεφαλής οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν το είχαν διαβάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τζιούμης σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν για το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ συμπλήρωσε: «Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει το θράσος να φέρνει πρόγραμμα. Ο κόσμος τους έκρινε και εκείνοι σαν να μην έγιναν εκλογές πριν τρεις μήνες κατεβάζουν δικό τους πρόγραμμα. Αυτό είναι ύβρις».Στη συνέχεια δηλωσε: «Η κοινή τους πρόταση δείχνει την ταύτιση των τριών παρατάξεων. Πάντα ψήφιζαν τα πρώτα προγράμματα της εκάστοτε νέας Δημοτικής Αρχής αλλά τώρα δεν ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία σε εμάς. Υπάρχει η διάθεση να πολεμήσει η νέα πλέον ενωμένη παράταξη την νυν Δημοτική Αρχή. Αυτό φάνηκε και από την εκλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχε ξεκινήσει και από τον Ιούλιο αυτό που νόμιζαν πως θα διοικήσουν επειδή έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Δεν τους φώναξα να κάνουμε μαζί το τεχνικό πρόγραμμα γιατί δεν συνδιοικούμε. Θα τους το έδινα να κάνουν παρατηρήσεις», ανέφερε στην συνέχεια ο Δήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: «Έκαναν ένα πρόγραμμα στο πόδι και θα ακυρωθεί. Δεν ξέρουν να φτιάξουν τεχνικό πρόγραμμα. Υπάρχει ένα πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων. Θέλουν απλά να κωλυσιεργήσουν για να δημιουργήσουν πρόβλημα.Θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε όλα και δεν θα μπορούμε ούτε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, γιατί θα καθυστερήσει και ο προυπολογισμός. Έτσι όπως το πάνε δεν πρόκειται να ψηφιστεί τεχνικό πρόγραμμα πριν το νέο χρόνο».

Τέλος τόνισε: “Εγώ δεσμεύομαι στους πολίτες πως θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου στο ακέραιο”, ενώ ξεκαθάρισε – απαντώντας στα όσα ακούστηκαν – πως δεν είχε γίνει καμία προεκλογική συμφωνία με τον κ.Κατσαφάνα.

Ακούστε την συνέντευξη: