Κ.Τζιούμης: “Το αυτονόητο στον Δήμο Τρίπολης, ήταν για πολλά χρόνια ζητούμενο….” (vid)

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 21:57

Σε μια ακόμα Live επικοινωνία με τους δημότες μέσω facebook προχώρησε σήμερα (29/09) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη μας τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και σε αυτές που έπονται.Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πάρκινγκ και στην ελεγχόμενη στάθμευση, ανακοινώνοντας πως από τις 15 Σεπτεμβρίου ύστερα από ενέργειες που έγιναν από την Δημοτική Αρχή ήδη υπηρετούν στον Δήμο δυο Δημοτικοί Αστυνομικοί με τους οποίους θα μπορέσει, να αρχίσει να λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση.

Ο κ.Τζιούμης μίλησε και για δυο σημαντικές εντάξεις έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. “Εχουν ήδη αξιολογηθεί δυο εκ των προτάσεων μας και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την δημιουργία ψηφιακού μουσείου στην Τρίπολη στο Πετροπούλειο κληροδότημα που θα δημοπρατηθεί άμεσα και για την δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης στο κτήριο Τσιχριτζή, για να εκπληρωθεί και η επιθυμία του αείμνηστου Τσιχριτζή” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τα έργα αγροτικής οδοποιίας – επανέλαβε πως δίνεται ίδια προτεραιότητα με την πόλη για τα έργα στα χωριά, ενώ μίλησε και για τη συνεχή παρουσία του Δήμου σε όλα τα χωριά με μικρά ή μεγάλα έργα.

Επανέλαβε στην συνέχεια, πως ο ίδιος επιλέγει να επικοινωνεί τα έργα που κάνει και όχι τις σκέψεις ή τα σχέδια του για έργα που ΘΑ γίνουν.

Ακόμα ο κ.Τζιούμης μίλησε για τις τρεις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου – ένας τομέας στον οποίο η Δημοτική Αρχή όπως τόνισε – έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα, για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ένα χρόνια αίτημα συμπολιτών μας, για το κέντρο κοινότητας, – μια καινούργια δομή, αλλά και για την στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Για τα απορρίμματα ο Δήμαρχος ανέφερε, πως μέσα σε 9 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής έκλεισε η χωματερή στον Άγιο Βλάση και χωρίς να μείνουν ούτε μια ημέρα τα απορρίμματα στους δρόμους, καθώς ξεκίνησε η νόμιμη προσωρινή διαχείριση στην θέση Μεγαβούνι.

Για την πλατεία Αγίου Βασιλείου ανέφερε, πως στόχος είναι να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης (και των χωριών) και όσες παρεμβάσεις γίνονται αυτόν τον σκοπό έχουν. “Η επισκεψιμότητα απαιτεί παρεμβάσεις, ώστε να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη”, υπογράμμισε μεταξύ άλλλων.
Μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για να αρχίσουν τα έργα στην πλατεία, με τον Δήμαρχο να επαναλαμβάνει πως πριν ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρξει συνεννόηση με όλους τους επαγγελματίες της πλατείας και τον ανάδοχο, ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση.

Για τις ασφαλτοστρώσεις τόνισε , πως θα πρέπει να βγουν προγράμματα και για τέτοιου είδους έργα, ενώ δήλωσε, πως είναι ανέφικτο ο Δήμος να φτιάξει όλους τους δρόμους, γιατί δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα.

Τέλος αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς σε δημόσια κτίρια – γνωστοποιώντας πως έχει ήδη επικοινωνήσει με την αστυνομία και ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι επιεικής πλέον με κανέναν, στην ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, όπου χρειάστηκε και εκπόνηση στατικής μελέτης, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστούν επιπλέον έργα, για τα οποία θα πρέπει να βρεθούν χρήματα και στο open mall, ενώ απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι ακόμα εδώ.