Κ. Βινατσέλας στη ΔΡΤ: «Στον αθλητισμό και το στίβο δεν πρέπει να υπάρχει κομματικοποίηση» (+ήχος)

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 23:45

Σε λίγα 24ωρα αναμένεται η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ καθώς επίσης και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Σε μια περίοδο «δύσκολη» για τον αθλητισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι προκλήσεις πολλές για το πώς αυτός και ειδικότερα ο στίβος μπορούν να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα που θα συνδυάζεται με επιτυχίες και διακρίσεις.

Στις συγκεκριμένες εκλογές του ΣΕΓΑΣ, υποψήφιος για το νέο ΔΣ αποτελεί και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πρόεδρος του ΓΣ Αρκαδίας, κ. Κώστας Βινατσέλας, στο πλευρό της υποψήφιας για την Προεδρία της Ομοσπονδίας κας Σοφίας Σακοράφα.Αφορμή σημαντική αυτή για να φιλοξενηθεί ο κ. Βινατσέλας στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης το μεσημέρι της Πέμπτης 18/03, με σκοπό να μιλήσει για την υποψηφιότητά του αλλά και για την επόμενη μέρα του Ελληνικού και τοπικού κλασικού αθλητισμού.

Αρχικά σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του για το ΔΣ της Ομοσπονδίας ο κ. Βινατσέλας τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί το άθλημα αρχικά ως αθλητής στον ΓΣ Αρκαδίας και στη συνέχεια ως έφορος και μέλος της διοίκησης στη συνέχεια του Αρκαδικού συλλόγου, προσθέτοντας ότι αγαπάει τον αθλητισμό και τον στίβο, θέλοντας να προσφέρει από τις θέσεις στις οποίες βρίσκεται τα αρκετά τελευταία χρόνια.

Σχολιάζοντας το γεγονός του ανεβασμένου «θερμομέτρου» στο στίβο όσο πλησιάζει η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών. Αναφέρθηκε σ’ ένα «στρατόπεδο» που έχει δημιουργηθεί και από το οποίο η Κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τις Ομοσπονδίες, μέσα από φωτογραφικές διατάξεις και Νόμους. Είπε ότι από την προσπάθεια επαναφοράς του στίβου στην κανονικότητα  δεν περισσεύει κανένας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όσοι αγαπούν πραγματικά το στίβο, έχουν θέση στο «οικοδόμημα» του στίβου πέρα από πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Δεν είναι δυνατόν να κατεβαίνουμε με ταμπέλες κομματικές στον αθλητισμό».

Σχολίασε την εξέλιξη της διαγραφής από τη Νέα Δημοκρατίας της κας Ξένιας Αργειτάκη, για το λόγο ότι η ίδια επέλεξε να κατέβει στις εκλογές της Ομοσπονδίας με την ΑΚΑΣ. Εξέφρασε την θλίψη του για μια τέτοια εξέλιξη στο πρόσωπο μιας γυναίκας που επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει τον Ελληνικό στίβο.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περ. Πελοποννήσου σχολίασε τα προβλήματα και στον τοπικό στίβο και την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός κλειστού προπονητηρίου που θα επιτρέπει στους αθλητές της περιοχής να προετοιμάζονται τους Χειμερινούς ειδικά μήνες. Η θέση σε ότι αφορά τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών είναι να το να δινόταν προτεραιότητα στον αθλητισμό και το πώς τα παιδιά θα γυρίσουν το συντομότερο στην αθλητική δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι οι Γενικές Συνελεύσεις θα μπορούσαν να παραταθούν 5-6 μήνες προκειμένου να διεξαχθούν με φυσική παρουσία μελών.

Τόνισε ότι οι εγχώριες διοργανώσεις και οι τα πρώτα χρονικά διασυλλογικά πρωταθλήματα θα πάνω πίσω κατά 1-2 μήνες και όχι νωρίτερα από τον Μάιο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν κανονικά όπως συνέβη και πέρυσι.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η ανακαίνιση του ΔΑΚ σε ότι αφορά το χώρο του στίβου και δημιουργία ενός κλειστού χώρου προπόνησης των αθλητών είναι δεδομένο ότι θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο στον τοπικό κλασικό αθλητισμό. Τέλος σε ότι αφορά το Φεστιβάλ Ρίψεων ανέφερε ότι οι συνθήκες με την πανδημίας από τον covid-19 δεν επέτρεψαν την αναβάθμιση της συγκεκριμένης διοργάνωση σε διεθνές μίτινγκ, κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει από το 2022.

Αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Κώστα Βινατσέλα στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και την αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», μπορεί να ακούσει ολόκληρη παρακάτω:

(*) H φωτογραφία είναι από το αρχείο σε παλαιότερη συνέντευξη στο στούντιο της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.