ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 10:27
ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣΒελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση, μια μέρα μετά τις έντονες χιονοπτώσεις στο νομό Αρκαδίας. Ανοιχτά είναι τα εθνικά οδικά δίκτυα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και οχημάτων βαρέως τύπου στην Ε.Ο Τρίπολης-Σπάρτης που είχε απαγορευτεί χθες λόγω της χιονόπτωσης.

Κλειστός είναι ο δρόμος Λεβιδίου-Νεμέας και αναμένεται να ανοίξει αργά το βράδυ και ο δρόμος Αλωνίσταινας-Βυτίνας, όπου επιχειρεί εκχιονιστικό μηχάνημα. Προβλήματα υπάρχουν στη Γορτυνία (στους δρόμους προς Μαγούλιανα, Σέρβου, Ράδου, Βαλτεσινίκο, Μυγδαλιά, Κερπινή και Λάστα), αποκλεισμένα είναι τα χωριά Σέρβου, Ράδου, Βαλτεσινίκο, Μαγούλιανα, Κερπινή, δεν λειτούργησαν όλα τα σχολεία σε Βυτίνα-Δημητσάνα-Λαγκάδια- Βαλτεσινίκο – Καστρί – Αγιο Πέτρο.

  Επίσης, στο Καστρί βρίσκονται από νωρίς μηχανήματα της Περιφέρειας και καθαρίζουν τους δρόμους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να ανοίξει το Χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας.

 Να σημειωθεί αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που υπήρχε από χθες βράδυ με τη διακοπή ρεύματος σε χωριά της Αρκαδίας, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να λύσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χωριά της Βόρειας Κυνουρίας, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

  Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός αποφάσισε την προσωρινή διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ήτοι: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου, Γυμνάσιο Καστρίου με Λυκειακές τάξεις, Δημοτικό Σχολείο Καστρίου και Νηπιαγωγείο Καστρίου, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. Η διακοπή των μαθημάτων ισχύει για την 4η Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους.