Κάππος στη ΔΡΤ: “Δεν είπα ποτέ για φυλακές, είναι ψέμματα. Να απαντήσουν για την προγραμματική” – Η παρέμβαση Νικολάκου (ήχος)

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:09

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή «Επί της ουσίας» με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/02) ο Θύμιος Κάππος – διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού (SUPER), ο οποίος μίλησε για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μεταξύ του ίδιου και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας είχε καταγγείλει δημοσίως ότι ο κ. Κάππος στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, τον προκάλεσε λέγοντας του ότι «άνοιξαν οι πόρτες της φυλακής».Από την πλευρά του ο κ. Κάππος είπε στη ραδιοφωνική συνέντευξη ότι αυτή η φράση δεν ειπώθηκε ποτέ και ότι μπροστά στη συζήτηση αυτή με τον κ. Γιαννακούρα ήταν και ο Γιάννης Μπουντρούκας. Επιπλέον, ο κ. Κάππος ισχυρίστηκε ότι η παράταξη Τατούλη έστησε άλλη μία προβοκάτσια και κάλεσε τον κ. Γιαννακούρα και την κυρία Νικολάκου να ζητήσουν συγνώμη μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Ειδικότερα, είπε: «Ζήτησα από τον κ. Γιαννακούρα να βγει στο κανάλι για να μιλήσει για την προγραμματική μεταξύ της Πελοπόννησος ΑΕ και της Περιφέρειας για το Et in Arcadia Ego– και μου απάντησε ότι όλα τα έκαναν νόμιμα. Η κουβέντα έκλεισε εκεί. H φράση για τις φυλακές δεν ειπώθηκε ποτέ – είναι ψέματα – είναι ενταγμένο σε όλο αυτό στο μπάχαλο που είχαν ετοιμάσει.”

Για να πει μετά … «Η ταμπακιέρα είναι για ποιο λόγο η προγραμματική σύμβαση για τις εκδηλώσεις στην Αρκαδία από 170.000 ευρώ έγιναν 400.000 ευρώ. Για αυτό δεν βγαίνει να μιλήσει ο Γιαννακούρας».

Όσο για την επερώτηση του κ. Τατούλη για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη των περιφερειακών συμβουλίων, ο κ. Κάππος είπε: «Η ανάδοχος είναι μια εταιρεία παραγωγής και όχι τα ίδια τα κανάλια. Τα κανάλια μεταδίδουν επειδή το θέλουν δωρεάν.»

Επίσης, είπε για τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ρουμελιώτη, που ήταν εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην προγραμματική Et in Arcadia Ego ότι θα έπρεπε να ελέγχει και να αρνηθεί οποιαδήποτε επιπλέον πληρωμή, από αυτό που προέβλεπε η προγραμματική.

 

Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Στην εκπομπή κλήθηκε τηλεφωνικώς και μίλησε η Ντίνα Νικολάκου η οποία κατά διαστήματα είχε έντονους διαλόγους με τον κ. Κάππο.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Εγώ δεν είπα τίποτα στο ΠεΣυ για την προγραμματική σύμβαση. Όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε όλα.

Μου το είπε αυτό περι φυλακών ο κ.Γιαννακούρας. Ήμουν μπροστά σε μια έντονη συζήτηση – Ο κ.Γιαννακούρας είπε πως θα προσφύγει στα δικαστήρια. Εκτός του Γιαννακούρα άλλα δυο άτομα μου είπαν πως ειπώθηκε αυτό. Θα τα πω αυτά στο δικαστήριο.

Όταν θα αποφασίσω εγώ να προχωρήσω μέσω των δικαστικών αρχών θα είναι για να σταματήσουν οι συκοφαντίες και τα ψεύδη. Εγώ δεν έχω μηνύσει ποτέ κανέναν.

 

Μου είπαν δυο ακόμα συνάδελφοι πως τους έλεγε ο Κάππος παρόμοιες εκφράσεις. Έλεγε ότι έχουν γίνει παρανομίες και πως υπάρχει μια σύμβαση με τα κουνούπια και πως λείπουν λεφτά και ξέρει που έχουν πάει…

(Στο σημείο εκείνο, ο κ. Κάππος είπε: « Έπαιρναν τα λεφτά για τα κουνούπια και τα δίνανε στα τραχανοπιτάκια…»)

Ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δεν είχα καμία ευθύνη και καμία αρμοδιότητα για την εν λόγω προγραμματική σύμβαση. Η σκοπιμότητα και το ποσό είχε ερθει στο ΠεΣυ. Η οικονομική επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα στις προγραμματικές της Πελοπόννησος ΑΕ για ποσό και σκοπιμότητα. Τις πληρωμές τις έκανε το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης.Ο Κάππος έχει μια προσωπική εμμονή εναντίον μου. Λέει ο ίδιος σε αποσπάσματα στην εκπομπή του πως δεν αμφιβάλλει για την εντιμότητα μου και μετά σε άλλη εκπομπή λέει άλλα…

Ευχαριστώ τον κ.Λαμπρόπουλο γι’ αυτά που είπε για εμένα στην οικονομική επιτροπή.

Όλοι έχουν ευθύνη στην Πελοπόννησος ΑΕ, όχι μόνο ο Πρόεδρος, αλλά όλοι όσοι ψήφιζαν και υπ΄γραψαν στο διοικητικό συμβούλιο. Διαχέεται η ευθύνη σε όλους.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκπομπή είχε κληθεί να συμμετέχει ο κ. Γιαννακούρας, ο οποίος αρκέστηκε στην παρακάτω γραπτή δήλωση: «Δεν επιθυμώ να συνομιλήσω με τον κ. Κάππο, διότι δεν είναι αντικειμενικός και αμερόληπτος και θεωρώ ότι είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Όση λάσπη και να μου πετάει, δεν κολλάει πάνω μου. Δεν δέχομαι από κανέναν να θίγει την τιμιότητά μου.

Οι 13.000 ψήφοι με τις οποίες με τίμησαν οι Αρκάδες συμπατριώτες μου, δείχνουν την άποψη τους για το πρόσωπο που δεν συνάδει με αυτή του κ. Κάππου.»

Ακούστε όλο το ηχητικό.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Κώστα Κουτσουράκη – του οποίου το όνομα αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής – ο ίδιος μας απέστειλε την γραπτή απάντηση του στα όσα ειπώθηκαν – Διαβάστε την παρακάτω:

κ. Αρτόπουλε, κ. Μανιατάκο καλημέρα και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας.

Σχετικά με τις αναφορές του καλεσμένου σας προς το πρόσωπο μου στην χθεσινή εκπομπή σας θα ήθελα επιγραμματικά να ενημερώσω τα εξής:

1. Ο  Κουτσουράκης όχι το pna

Εδώ και 20 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά και παρέχω υπηρεσίες μηχανοργάνωσης δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων. εχω κάνει μηχανοργάνωση σε πάνω απο 15 δήμους σε ολόκληρη την Πελοπόννησο σε 3 Νομαρχίες   σε 2 Πανεπιστήμια και πολλούς ακομη οργανισμούς και ουδέποτε πήρα κάποιο έργο ή κάποια σύμβαση εως Μέσο Μαζικής ενημέρωσης, ως pna.gr  αλλά μόνο λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας.

2.  Γιατί ο κουτσουράκης

Ή επιχείρηση μου εξέδιδε τα επίσημα αποτελέσματα για λογαριασμό του υπουργείου εσωτερικών από το 2005 έως και το 2017 για όλες τις εκλογές που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αρκαδία και στην περιφέρεια, εθνικές, περιφερειακές , ευρωεκλογές κλπ. Είμαι η μόνη επιχείρηση στην Πελοπόννησο που είχε web εφαρμογή δοκιμασμένη τόσα χρόνια, με τις απαιτούμενες  προδιαγραφές και συμβατή με τις εφαρμογές της εταιρίας που χρησιμοποιεί το υπουργείο εσωτερικών.

3.  Μια μέρα πριν τις εκλογές η σύμβαση

Όπως ειπώθηκε η προσφορά δόθηκε 1 μήνα πριν και τότε ξεκίνησε η συνεργασία, η υπογραφή άργησε για καθαρά τυπικούς λόγους καθώς λόγω των εκλογών κυρίως δεν δώσαμε γρήγορα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ( ΓΕΜΗ, ενημερότητες κλπ.), το αντικείμενο τις σύμβασης ουσιαστικά ήταν η εγγύηση της έκδοσης των ορθών αποτελεσμάτων. Είτε με εφαρμογές ή με εκπαίδευση ή με τεχνική υποστήριξη καθώς και η αναμετάδοση τους στο κοινό και στα ΜΜΕ.

Ευχαριστώ θερμά