Κική Φράγκου στη ΔΡΤ: “Δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός, ούτε πανικός” (ήχος)

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 11:05

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/02) η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας κα.Κική Φράγκου.

Η κα.Φράγκου αρχικά ανέφερε: “Ούτε εφησυχασμός χρειάζεται, ούτε πανικός. Ο πανικός πάντα είναι χειρότερος”, ενώ πρόσθεσε: “Υπάρχει η εποχική γρίπη και τώρα εμφανίστηκε και ο κορωνοιός. Τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παίρνει ο πληθυσμός, είναι τα ίδια”.Αναφορικά με την φρενίτιδα που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, για την αγορά χειρουργικών μασκών, δήλωσε: “Την μάσκα την φορούν αυτοί που νοσούν, για να μην διασπείρουν το μικρόβιο και για να προφυλάξουν τον διπλανό τους.Έρχονται να πάρουν μάσκες όχι επειδή είναι άρρωστοι, αλλά επειδή για παράδειγμα θέλουν να πάνε στο σουπερμαρκετ. Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και μετά από κάποιες ώρες θέλει πέταμα”.

Στην συνέχεια τόνισε: “Τα συμπτώματα του κορονοϊού μοιάζει πολύ με την γρίπη. Αυτή η αυτοδιάγνωση από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πρέπει να σταματήσει. Δεν πηγαίνω να ζητήσω αντιικό φάρμακο. Πηγαίνω στον γιατρό μου”, ενώ συμπλήρωσε: “Φέτος έχουμε λιγότερους θανάτους από την γρίπη σε σχέση με άλλες χρονιές και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό και την καμπάνια που έγινε. Εμβολιάστηκαν φέτος πάνω από 3.000.000 άνθρωποι”.

Τέλος δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα με τα αντιικά φάρμακα.

Ακούστε την συνέντευξη: