Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης|Κινηματογραφικές προβολές για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 10:57

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με βασικό θεματικό άξονα «Τέχνες & Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον Ελεύθερο Χρόνο Μέσα στον Πόλεμο», από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενεί δωρεάν τους επισκέπτες του και θα προβάλλει ταινία μικρού μήκους (29 λεπτών) παραγωγής του Πολεμικού Μουσείου.

Το περιεχόμενο της ταινίας σπονδυλωτά παρουσιάζει:α.   Ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο Ντούτσε Αφηγείται πως Κατέκτησε την Ελλάδα». Η μικρή αυτή ταινία είναι η πρώτη του είδους που γυρίστηκε στην Ελλάδα σατιρίζοντας το όραμα της φασιστικής Ιταλίας για κατάληψη της Ελλάδος σε τέσσερις ημέρες, που όμως απέναντί της συνάντησε τα «τσαρούχια», την ιαχή «ΑΕΡΑ», το σθένος και τη φιλοπατρία των Ελλήνων.

β.   Αφιέρωμα στη «Ζωγράφο των Πολέμων 1912-1940» Θάλεια Φλωρά Καραβία (1871-1960)

γ.   Προβολή σπάνιου κινηματογραφικού υλικού από τον ελεύθερο χρόνο των Στρατιωτών στους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

δ.   Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (9 λεπτών) με τίτλο «ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ» που αφορά την Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπ 1821.

Οι προβολές θα γίνονται το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπ, από τις 10:00 έως τις 15:00 (έναρξη κάθε ώρα).