Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του “Δολιανίτικου βίου” του Στέλιου Παπαντώνη (vid,ph)

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016 10:09

Σε έναν κατάμεστο εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Δολιανών παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου το βιβλίο «Δολιανίτικος βίος» του Στέλιου Παπαντώνη, Συνταξιούχου Δάσκαλου.

Ένα βιβλίο- περιήγηση στην ιστορία, στον πολιτισμό, στα ήθη και έθιμα των Δολιανών, ένα βιβλίο για τις σχέσεις των Δολιανών με τα Βέρβενα, ένα βιβλίο για τους ανθρώπους του χωριού, για τους ευεργέτες του, για τους επιστήμονες. Ένα βιβλίο για τις ασχολίες και τα επαγγέλματα των κατοίκων των Δολιανών.Ένα βιβλίο, όχι μόνο για Δολιανίτες και Βερβαινιώτες, αλλά για όλους τους Αρκάδες. Μέσα από το βιβλίο μπορεί κανείς να αντλήσει στοιχεία για την γενικότερη παράδοση του τόπου μας και τον πολιτισμό μας και να γυρίσει πίσω σε εποχές που χάθηκαν, αλλά που πρόσφεραν τόσα πολλά σε όλους εμάς.

Κάθε βιβλίο αποτελεί παρακαταθήκη και έχει να διδάξει κάτι.. Το ίδιο και το βιβλίο του Δάσκαλου Στέλιου Παπαντώνη.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Μπακούρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Τάκης Μαντάς, ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Γκαύρος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Β.Κυνουρίας, ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς και η Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη. Επίσης η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Λουκούς και ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου Χαράλαμπος Χιώνης.

Μουσικά την εκδήλωση “έντυσε” το συγκρότημα «Ωδική Βοήθεια».

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.