ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ: ”ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ”

Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011 15:55
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ: «ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ!»

Για τις αλλαγές που επέφερε ο “Καλλικράτης” στο διευρυμένο Δήμο Τρίπολης, αναφέρθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στην εκπομπή «Καλημέρα Τρίπολη» (με τη Γιώτα Καμπισιούλη), ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Διοίκησης, κ. Κώστας Ταλούμης.

“Αλλάζουν τα πάντα με τον Καλλικράτη”, είπε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος σημείωσε ότι, όσον αφορά τη Διοίκηση, ο Δήμος Τρίπολης βρίσκεται σε φάση οργάνωσης, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες που προβλέπονται να γίνουν μέχρι τις 28/2 (απογραφή, μεταφορά υπαλλήλων κλπ.). “Χρειάζεται πολλή δουλειά για να οργανωθεί ο Δήμος, ο Δήμαρχος δουλεύει 18 ώρες την ημέρα”, πρόσθεσε ο κ. Ταλούμης, ο οποίος και υπολόγισε τον αριθμό των υπαλλήλων του νέου Δήμου Τρίπολης σε πάνω από 400, αριθμός που είναι, όπως είπε, πρωτόγνωρος για τα νέα δεδομένα της Τρίπολης.

Προς το παρόν, πάντως, είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι υπάλληλοι παραμένουν ως έχουν, ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις για το πώς θα γίνει η κατανομή τους, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Διοίκησης πρόσθεσε ότι, σε Διοικητικό επίπεδο, θα υπάρξουν επαφές και με άλλους Δήμους και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι με γνώμονα τον πολίτη/δημότη και τα οικονομικά του Δήμου όπου και έχει εστιαστεί η μεγαλύτερη προσοχή, προκειμένου να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο κ. Ταλούμης χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου την καθαριότητα καθώς, όπως είπε, κανένας Δήμος ανά την Ελλάδα δεν γνωρίζει τί μέλλει γενέσθαι με τους Δήμους που είχαν αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. “Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις”, τόνισε ο κ. αντιδήμαρχος “καθώς ο Δήμος Τρίπολης διαθέτει 5 απορριμματοφόρα που δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες του, αφού και το εργατικό δυναμικό του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Τρίπολης δεν είναι αρκετό”. Ως καλύτερη λύση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην παρούσα φάση, θεωρεί ότι είναι να δοθεί παράταση στους εργολάβους ώστε να υπάρξει χρόνος να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας και παράλληλα ο Δήμος να εξοπλιστεί με νέα οχήματα.

“Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή στο θέμα αποκομιδής των απορριμμάτων. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταλούμης και κατέληξε: ” Θα παλέψουμε να κάνουμε την πόλη μας όσο το δυνατόν καθαρότερη. Αυτό όμως, είναι θέμα όλων μας και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε”.