Κώστας Τζιούμης: «Βλέπουμε μόνο δημότες και ανάγκες»

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021 16:02

To μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη για τα δύο χρόνια από τις εκλογές

Συνδημότισσες και συνδημότεςΦίλες και φίλοι, μέλη εκλεκτά του Δήμου Τρίπολης

Συμπληρώνονται ήδη – 2 Ιουνίου – δύο χρόνια από τότε που εμπιστευθήκατε τις τύχες και την πορεία του τόπου μας στην παράταξη «ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο». Εμπιστευθήκατε μία ομάδα συμπολιτών σας, που τους θεωρήσατε ικανούς και αξιόπιστους, και ένα πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε και αναλύθηκε μέχρι την τελευταία λέξη του.

Ακριβώς δύο χρόνια μετά και οι άνθρωποι, η πλειοψηφούσα και υπεύθυνη πλέον για τον Δήμο παράταξη της οποίας έχω την τιμή και την ικανοποίηση να ηγούμαι, και το πρόγραμμα, δηλαδή η υλοποίησή του, βρίσκονται μπροστά σας, στην κρίση και στην κριτική σας, στην αποτίμηση, στην σύγκριση με το παρελθόν, στην βαθμολόγηση ήθους, παραγωγικότητας, αποτελεσματικότητας, συνέπειας υποσχέσεων και έργων.

Την κρίση σας, τις παρατηρήσεις σας αλλά και βελτιωτικές υποδείξεις σας ζητήσαμε και δεχθήκαμε, βέβαια, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων και της ευθύνης μας. Καθήκον και ευθύνη θεωρούμε την θέση στην οποία μας έχετε τάξει. Συνεχώς και τακτικότατα επικοινωνούμε μαζί σας, αποκαλύπτουμε τι κάνουμε, πού και πώς, θέλουμε και δεχόμαστε και εξετάζουμε την πρόταση ή το πρόβλημα και του τελευταίου δημότη μας. Το γνωρίζετε, το αναγνωρίζουν αυτό, έστω σιωπηρά, όλοι οι απαρτίζοντες το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις ή υποχρεώσεις, έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όποιον έχει και θέλει και μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας, κατά κοινή αναγνώριση μετριοπαθείς, μακριά από φανατισμούς και ιδεοληψίες, σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό των δημοτικών υπηρεσιών , με την Εκκλησία, με την Περιφέρεια και με την Πολιτεία – βλέπουμε μόνο την Τρίπολη και τα χωριά μας, βλέπουμε μόνο δημότες και ανάγκες, πασχίζουμε για την λύση προβλημάτων, για την βελτίωση της καθημερινότητας , για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος, ίδια έγνοια, στοργή και φροντίδα για την πόλη και τα χωριά…. Παράλληλα και προπαντός  ξεκινήσαμε και προχωρούμε μεγάλα έργα – Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο στα «Κλωνατζίδικα», ανάπλαση πλατειών με κορυφαία την Αγίου Βασιλείου, Δημοτική Πινακοθήκη κ.λ.π. –, έργα από αυτά που μένουν και αποτελούν «προίκα» ενός τόπου και αναβαθμίζουν την ζωή των κατοίκων του.

Για το έργο αυτό «έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας» και «χτυπάμε και ανοίγουμε πόρτες», βρίσκουμε δηλαδή τους αναγκαίους πόρους από προγράμματα όπως «ΕΣΠΑ» , «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», κ.λ.π., όπου υποβάλλουμε προτάσεις, μελέτες, αιτήματα. Η υλοποίησή του (όποιου) οράματος θέλει τρέξιμο, υπομονή, επιμονή, δουλειά…

Η αρνητική υγειονομική συγκυρία δυσκολεύει την άμεση επικοινωνία μας, ίσως και την δουλειά μας, αλλά δεν μας πτοεί. Ο Δήμος Τρίπολης με την υπευθυνότητα όλων των  πολιτών, ξεπερνάει την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και γιορτάζει τα διακοσιάχρονα της Τριπολιτσάς, του λίκνου νίκης και ελευθερίας για την πατρίδα μας. Ο Σεπτέμβρης θα είναι, δικαιωματικά και αναντίρρητα, ο εορταστικός και δοξαστικός «Σεπτέμβριος της Τρίπολης», στην οποία θα έχει στραμμένα τα βλέμματά της ολόκληρη η Ελλάδα, ο απανταχού Ελληνισμός. Το δικαιούμεθα, το αξίζουμε, το προετοιμάζουμε. Και εύχομαι και ελπίζω να το ζήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.