Κουτσόγιωργας για έναρξη δρομολογίων, ηλεκτρονικό εισιτήριο και άγονες γραμμές (video)

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 14:05

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Νίκος Κουτσόγιωργας, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων από νομό σε νομό στις 15 Μαΐου, ενώ μίλησε και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που πλέον μπαίνει στην καθημερινότητα των επιβατών. Επίσης, σχολίασε την ανάγκη επιδοτήσεων για τα απομακρυσμένα χωριά και αναφέρθηκε στα καλοκαιρινά δρομολόγια Τρίπολης-Άστρους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:“Από 15 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό άρα η ΚΤΕΛ Αρκαδίας αρχίζει τα δρομολόγιά της προς τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αθήνα, την Καλαμάτα, το Αργος. Δειλά, αλλά ξεκινάμε. Και λέω δειλά γιατί τα πράγματα δουλεύουν αμφίδρομα. Τα δρομολόγια έρχονται σε αναλογία με την επιβατική κίνηση. Καλώ το επιβατικό κοινό να ενισχύσει τα δρομολόγια και την ΚΤΕΛ Αρκαδίας. Κάνω έκκληση στον κόσμο να μας υποστηρίξει διότι αυτό θα σημαίνει περισσότερα δρομολόγια, καλύτερα δρομολόγια και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Η πανδημία, μας έκανε να σκεφτούμε και πράγματα στον σχεδιασμό, όπως πως δεν πρέπει να εκτελούμε, το 2021, δρομολόγια που εκτελούσαμε το 1952. Τότε, είχαν χαραχθεί με διαφορετικές πληθυσμιακές καταστάσεις και τώρα πρέπει να προσαρμοστούν αυτά τα δρομολόγια. Βούλησή μας, όμως, και πιστεύω μας είναι πως η συγκοινωνία δεν είναι μια εξαγοράσιμη υπηρεσία αλλά και κοινωνικό αγαθό. Σε αυτήν την κατεύθυνση επανέρχομαι στο κάλεσμα των Δημάρχων για να έχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό έχει επιτευχθεί στη ναυτιλία. Όλα τα νησιά επιδοτούνται διότι είναι άγονες γραμμές. Και εμείς είμαστε άγονες γραμμές και θα πρέπει να επιδοτηθούν για να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Επίσης, από τη Δευτέρα ξεκινά η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου ο πελάτης θα επιλέγει τη θέση, το δρομολόγιο και δεν θα περνά τη «βάσανο» του τηλεφωνικού κέντρου. Εύχομαι η 15η Μαΐου να είναι η αρχή της κανονικότητας.

Δόγμα μας είναι πως εμείς πρέπει να πάμε πίσω από τον επιβάτη και δίνω υπόσχεση πως θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε τις υπηρεσίες που του αξίζει”.

Για τις θέσεις στα λεωφορεία και τα δρομολόγια Αθήνας και Άστρους: «Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η πληρότητα των λεωφορείων. Εχω την εντύπωση πως λόγω του τουρισμού θα έχουμε αύξηση αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Αν φτάσουμε το 65% θα είμαι ευχαριστημένος.

Για τα δρομολόγια της Αθήνας, προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και πιστεύω πως αν έχουμε επιβατική κίνηση τότε θα έχουμε και τα απαραίτητα δρομολόγια. Θα είναι άσχημο να ξεκινάει δρομολόγιο με έναν επιβάτη.

Σχετικά με το Άστρος θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια για μπάνια και σκεφτόμαστε γενικότερα εκπτωτικά πακέτα και άλλα διότι επιθυμία μας είναι να επιστρέψει ο επιβάτης στα λεωφορεία μας και να ξέρει πως θα ταξιδέψει ασφαλής».

Αν υπάρχει κάποια εξέλιξη επιδότησης για άγονες γραμμές: «Ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο. Η περίοδος της πανδημίας μας εμπόδισε στο να μπούμε σε τέτοια προγράμματα αλλά θεωρώ πως όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα το καταφέρουμε, άλλωστε οι Δήμοι είναι θετικοί. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθεί και το τελευταίο χωριό».

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Θα πληρώνει ο επιβάτης με πιστωτική κάρτα, θα επιλέγει δρομολόγιο και θέση. Βούλησή μας είναι να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες».

Αν υπάρχει ικανοποίηση από την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων προς τους επιβάτες: «Οι οδηγίες που δίνονται είναι πως οι επιβάτες πληρώνουν και τον μισθό και τα έσοδα των μετόχων του ΚΤΕΛ. Οποιος λοιπόν ενεργεί εναντίον της οδηγίας θα έχει συνέπειες».