Ξεκίνησε δυναμικά η πρωτοποριακή πρωτοβουλία «Γορτυνίας Γη»

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 07:32

Την έναρξη της παρουσίας της, στον οικονομικό και κοινωνικό χώρο της Γορτυνίας, έκανε η «Γορτυνίας Γη».Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο στα Λαγκάδια, από τριάντα φιλοπρόοδους συμπατριώτες, μορφοποιήθηκε σε μια από τις πρώτες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του Νόμου 4019/2011 στη χώρα μας.

Το καταστατικό της εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Εργασίας και εγγράφηκε στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με αριθμό ΜΚΕ Δ00248.
Βασικοί σκοποί της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι:
• ανάδειξη της λιμνάζουσας υπεραξίας των γορτυνιακών  προϊόντων, μέσα από τη δημιουργία επωνυμίας με κοινή ετικέτα (brand name)  
• παροχή υποστήριξης για την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και τη διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων,
• δράσεις που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Η επίσημη αναγγελία της ίδρυσης της «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ» θα γίνει στη Γορτυνία τον επόμενο μήνα και στην Αθήνα την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 18.30, στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18).

Στην εκδήλωση προσκαλούνται οι επαγγελματίες και παραγωγοί της Γορτυνίας, οι διοικήσεις των Γορτυνιακών και Αρκαδικών Συλλόγων, οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Γορτυνίας και όλης της Αρκαδίας, γορτύνιοι επιχειρηματίες και αξιωματούχοι της Αττικής και όλοι οι συμπατριώτες Γορτύνιοι.

Η ΔΕ θα ανακοινώσει τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει τον ερχόμενο χρόνο.

Πληροφορίες: Γ. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 6944 595.100

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή και τα ιδρυτικά μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ», έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην επίσημη αναγγελία της ίδρυσης του φορέα και στην παρουσίαση των πρώτων δράσεων αυτής της ιστορικής πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο στα Λαγκάδια από 30 φιλοπρόοδους συμπατριώτες.
Πρωτοβουλία συλλογική για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Γορτυνίας, που δίνει ώθηση στην προβολή του τόπου μας κτίζοντας την τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων, δημιουργώντας την κοινή ετικέτα παραγωγής και διακίνησης (brand name).

Δεν επιτρέπεται η ανωνυμία σε ότι παράγει και προσφέρει η τόσο διάσημη και φημισμένη Γορτυνία.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 18.30,  στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18), όπου η ΔΕ θα ανακοινώσει τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και τις δραστηριότητες που θα αναπτύξει τον ερχόμενο χρόνο.
********************************************************************
Η «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ»,  σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά στις δράσεις και να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο εαυτόν μας για τον τόπο μας.

Με ενέργειες που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον,  την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, οικονομολόγος – σύμβουλος ανάπτυξης, Πρόεδρος,

Γιώργος Αναστόπουλος, χημικός – παραγωγός αγροτικών προϊόντων, Γενικός Γραμματέας,

Μάκης Παπούλιας, επιχειρηματίας παραδοσιακών προϊόντων «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ», Αντιπρόεδρος,

Μπάμπης Μπαξεβάνος, επιχειρηματίας παραδοσιακών προϊόντων «ΛΟΥΣΙΟΣ», Ταμίας,

Ελένη Παπαγιάννη, σύμβουλος επικοινωνίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Τα Μέλη: Θόδωρος Κακούρης, ιχθυέμπορος, Θανάσης Μανιάτης, ξενοδόχος, Κώστας Νικητόπουλος, επιχειρηματίας, Κυριάκος Τσαφαράς, επιχειρηματίας.

www.gortyniasgaia.gr – 6944595100 – gortynias.gaia@gmail.com

ΚΑΛΛΙΑΝΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑ