Λήξη αντιπυρικής περιόδου με 1.300 φωτιές στην Περιφ.Πελ/σου (vid)

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 16:46

Η συνεργασία έφερε αποτελέσματα και η καμένη έκταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν μικρή παρά τα 1300 συμβάντα πυρκαγιών που σημειώθηκαν στην αντιπυρική περίοδο.

Αυτό ανέφερε ο Διοικητής της ΠΥ Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής αλλά και η άμεση παρέμβαση, αφού οι περισσότερες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο από τις πρώτες ώρες που ξέσπασαν με εξαίρεση τη φωτιά στην Ελαφόνησο.

Ο κ. Λαρέζος δήλωσε πως η φετινή αντιπυρική περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών, αφού υπήραχν διαρκώς ισχυροί άνεμοι, ανομβρία και για πολλές μέρες ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν στο 4 ή στο 5.

Από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές ήταν της Ελαφονήσου, του Λουτρακίου ενώ στην Αρκαδία δύσκολα συμβάντα ήταν η φωτιά κοντά στις μονάδες της ΔΕΗ στις 23 Αυγούστου και στις 28 Οκτωβρίου στο Χρυσοβίτσι που ξέσπασε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο κ. Λαρέζος τόνισε πως το σημαντικότερο είναι πως παρά τις δύσκολες περιπτώσεις πυρκαγιών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεν υπήρξε τραυματισμός είτε πυροσβέστη είτε πολίτη ενώ μίλησε και για τη Χειμερινή περίοδο, ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν ανάβουν τα τζάκια τους, καθώς και όταν έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λαρέζου στο βίντεο.