Μ. Μπερέτσος στη ΔΡΤ: “Οδηγίες, μάσκες και αντισηπτικά για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη. Κανένα κρούσμα στον πληθυσμό” (ήχος)

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 18:52

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (23/4/2020) ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, κ. Μαρίνης Μπερέτσος.
Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις συνθήκες καθημερινής διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη της Τρίπολης, κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Μπερέτσος είπε ότι εγκαίρως η εταιρεία «Πάρνωνας» ετοίμασε ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσης και εγκαίρως μεταφράστηκαν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και άλλα βασικά κείμενα που αφορούν την πανδημία και στάλθηκαν σε όλους τους πρόσφυγες στην Τρίπολη. Ενώ, από την πρώτη στιγμή, δόθηκαν μάσκες, αντισηπτικά και σαπούνια για την ατομική τους υγιεινή και προστασία.Κρούσμα στον πληθυσμό των προσφύγων δεν υπάρχει στην πόλη και δύο περιπτώσεις με ορισμένα συμπτώματα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για απλό κρύωμα.

Επιπλέον, ο κ. Μπερέτσος εξήγησε ότι αρχικά κάποιοι πρόσφυγες έβγαιναν σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες, όμως άμεσα αντέδρασαν οι άνθρωποι του «Πάρνωνα», τους εξήγησαν τι ακριβώς ισχύει και έκτοτε έχουν συμμορφωθεί πλήρως.

Στη συνέχεια, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας είπε ότι αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη υπάρχουν περίπου 50 οικογένειες και 300 πρόσφυγες.

Εξήγησε δε ότι προς το τέλος Μάιου θα τελειώσει το πρόγραμμα «Εστία» για πολλούς πρόσφυγες στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν να φύγουν για τη Βόρεια Ευρώπη, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

Όσοι τελειώσουν το πρόγραμμα, θα αντικατασταθούν από άλλες οικογένειες προσφύγων.