Μ.Λύτρας στη ΔΡΤ 91,5: “Μπήκε ταφόπλακα στην Γορτυνία μας – Δεν έχουμε ούτε μια ώρα για χάσιμο” (ήχος)

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 14:14

“Κανείς δεν νοιάζεται να αναστρέψει την νεκρική σιγή που υπάρχει στην Γορτυνία…”

“Είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση των ανθρώπων, που θα είναι βαρύς ο πέλεκυς στις επόμενες εκλογές…”“Έχω ξεκινήσει μια σειρά από επαφές για τις επόμενες εκλογές – Μπορεί να μην είμαι και εγώ ο υποψήφιος Δήμαρχος….”

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κ. Μίλτος Λύτρας επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Γορτυνίας

Αρχικά μιλώντας για την επόμενη ημέρα στην πυρόπληκτη Γορτυνία ανέφερε: “Σήμερα νιώθω, πως είμαι η φωνή όλων των ανθρώπων, που πληγώθηκαν και ένιωσαν την αδιαφορία και την έλλειψη συντονισμού. Έχω κουραστεί από βαρύγδουπες δηλώσεις. Πάντα στο μυαλό μου έρχεται το Μάτι, στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα”, ενώ πρόσθεσε, πως δεν έχει γίνει κανένα έργο στην Γορτυνία, με αποτέλεσμα να είναι στο έλεος των επικείμενων βροχοπτώσεων – πλημμυρών.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Στην Γορτυνία επικρατεί ένας στρουθοκαμηλισμός. Όταν ένας άνθρωπος (Δήμαρχος) ηγείται μιας φτωχής περιοχής, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται, πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε πράγματα. Ο Δήμαρχος είπε, πως δεν του σήκωναν τα τηλέφωνα ενώ εγώ έμαθα, πως τα σήκωναν”, ενώ συμπλήρωσε: “Τα χωριά μας μετατρέπονται σε ζούγκλες. Δεν υπήρχε κανένας καθαρισμός και καμία αντιπυρική ζώνη. Ζητούσαμε να δούμε το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας του Δήμου, αλλά δεν το είδαμε ποτέ”

“Δεν έχουμε ούτε μια ώρα για χάσιμο στην Γορτυνία. Ζήτησα να δω τον Νίκα ως επικεφαλής παράταξης και μου έκλεισαν την πόρτα. Αδιανόητο τόσο καιρό μετά την πυρκαγιά να μην έχουν αναλάβει ο καθένας συγκεκριμένες ενέργειες”, δήλωσε ο κ.Λύτρας, ενώ πρόσθεσε: “Είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση των ανθρώπων της Γορτυνίας, που θα είναι βαρύς ο πέλεκυς στις επόμενες εκλογές. Να γίνουν ενέργειες, που θα απαλύνουν τον πόνο. Ας μην βάλουμε ταφόπλακα στην περιοχή”.

Παράλληλα ανέφερε: “Η μετάθεση ευθυνών δείχνει και το μέγεθος της τραγωδίας στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, πως ζήτησε πράγματα από τα δασαρχείο και δεν απάντησαν. Για το Δασαρχείο δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του. Δεν είδα ούτε την ύστατη ώρα μια κινητοποίηση. Ζητούσαμε έστω και την τελευταία ώρα μια αντιπυρική ζώνη”.

Ο κ.Λύτρας μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις τω κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως αισθάνονται οτι η Γορτυνία τελείωσε και πρέπει να φύγουν από τον τόπο τους, καθώς δεν υπάρχει καμία προοπτική. “Μπήκε ταφόπλακα στην Γορτυνία μας. Κανείς δεν νοιάζεται σοβαρά να αναστρέψει αυτή την νεκρική σιγή που υπάρχει. Και στην Περιφέρεια και στον Δήμο βάζω βαθμό κάτω από την βάση. Τους παρακαλώ δημόσια να ανασκουμπωθούν και να μας δείξουν τις δυνατότητες τους. Είναι ένα μπάχαλο η συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών της Ελλάδας. Οι άνθρωποι δεν συνεννοούνται.

Ο κ.Λύτρας μίλησε και για τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά, λέγοντας: “Οταν μια φωτιά καίει δέκα ημέρες φαίνεται και η ανικανότητα μας, να την ανακόψουμε. Το Κράτος παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της εκάστοτε κυβέρνησης, να δείξει πως είναι οργανωμένο, αποδείχθηκε πως δεν είναι. Τι θα γίνει δηλαδή, αν αύριο γίνει ένας πόλεμος;”, ενώ αναφέρθηκε και στο λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του ίδιου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. “Κάποιοι ως επαγγελματίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ίσως νιώθουν μια απειλή από έναν άνθρωπος με καλό προφίλ, όπως είμαι εγώ”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Έχω ξεκινήσει μια σειρά από επαφές και μπορεί να μην είμαι και εγώ ο υποψήφιος δήμαρχος. Μια παράταξη πρέπει να προτάσσει την Γορτυνία και μια τέτοια παράταξη πρέπει να είναι αυτή, που θα μας αγκαλιάσει όλους. Δεν βλέπω πολλούς ανθρώπους, να έχουν ενωτικά χαρακτηριστικά”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: