Μ.Σκαντζός στη ΔΡΤ: “Να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την προσφορά και την αγάπη μας για την Αρκαδία”(ήχος)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφος Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (18/06) ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΤΑΠΤόΚ κ.Μανώλης Σκαντζός.

Αρχικά ο κ.Σκαντζός αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης για τα έργα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Δημητσάνας. “Κάποιοι μας κατηγορούν, πως δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε έργα. Αυτό το έργο το παραλάβαμε πριν από περίπου εναν χρόνο, χωρίς μελέτη παρά μόνο με έναν κωδικό με 250.000 ευρώ από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Σε έναν χρόνο έγινε όλη η διαδικασία και σε πέντε μήνες από σήμερα θα έχει γίνει το γήπεδο. Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Ο Περιφερειάρχης πάει και ακούει τις τοπικές κοινωνίες. Δεν πάμε απλά και φεύγουμε”.



Στην συνέχεια ο κ.Σκαντζός μίλησε για την μονάδα στο Αθήναιο και απάντησε σε όσους κατηγορούν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, πως καθυστέρησε να συζητήσει το θέμα. Ο πρόεδρος του ΠεΣυ μίλησε με ημερομηνίες για την πορεία του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και για την θετική απόφαση της Αποκεντρωμένης. “Θα μπορούσε, να μας αφήσει η Αποκεντρωμένη να πάρουμε την απόφαση μας και να αποφασίσει μετά εκείνη. Βιάστηκε και μας εξέθεσε. Για ποιον λόγο; Μπορούσε να βγάλει μετά από κάποιες ημέρες την απόφαση της ακόμα και αν ήταν θετική σε αντίθεση με την δική μας. Εχει ξαναγίνει αυτό. Θεωρώ, πως κάτι άλλο έγινε”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ για τις αιχμές που άφησε στο ΠεΣυ περι κυβερνητικής παρέμβασης, δήλωσε: “Εμείς κατηγορηθήκαμε από σύσσωμη την αντιπολίτευση πως γνωρίζαμε ή παρεμβήκαμε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης. Μας είπαν, πως γνωρίζαμε την απόφαση, αλλά το φέραμε το θέμα στο συμβούλιο να συζητηθεί. Με το σκεπτικό του ποιος διορίζει την Αποκεντρωμένη πήγε το μυαλό μου εκεί. Γιατί δεν πήγε κατευθείαν το μυαλό όλων εκεί; Ξέρουμε όλοι οτι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν άλλαξε καμία αυτό το καθεστώς, δηλαδή την ουσιαστική απόφαση, να την έχει το Κράτος δηλαδή η Αποκεντρωμένη. Πάντα λοιπόν θέλει, να έχει το Κράτος τον έλεγχο για τέτοιες επενδύσεις. Αυτό είναι λάθος. Υπό προϋποθέσεις πρέπει να είναι αποφασιστικός ο ρόλος των ΠεΣυ και των τοπικών κοινωνιών”.

Απαντώντας σε ερώτημα για το πως επεξεργαζόμαστε σήμερα τα ζωικά υποπροϊόντα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πρέπει αυτές οι ζωοτροφές, να κατασκευάζονται στην χώρα μας – δεν μιλάω για την συγκεκριμένη επένδυση. Πρέπει να μας απασχολήσει, το που πηγαίνουν σήμερα αυτά τα υποπροϊόντα. Η τοπική κοινωνία αντέδρασε, προβάλλοντας σοβαρούς λόγους. Το θέμα είναι, να γίνει μια επένδυση στον σωστό τόπο. Πρέπει να γίνει μια τέτοιου είδους επένδυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Λέμε ναι σε μια τέτοιου είδους επένδυση αλλά στον σωστό τόπο”.

Για το φυσικό αέριο, την εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη και την απουσία τόσο του ίδιου όσο και της Περιφερειακής Αρχής δήλωσε μεταξύ άλλων: “Εγώ την συγκεκριμένη ημέρα είχα εφημερία. Ανεξάρτητα από αυτό ο Περιφερειάρχης φρόντισε με αγώνα να δοθούν από τους Ευρωπαίους 20.000.000 ευρω για τους αγωγούς στις έξι πόλεις της Πελοποννήσου. Πρέπει, να σκεφτόμαστε το ίδιο όλους. Ο αγωγός και το δίκτυο είναι δημόσιο αγαθό. Ο ιδιώτης – και δεν λέω για τον συγκεκριμένο – πήγε στην ΡΑΕ και με ένα οικονομικό πλάνο είπε από που θα χρηματοδοτηθεί και πως θα κάνει το έργο. Αρα έχει υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο και μια μελέτη για το πως θα το προχωρήσει και θα έχει και ένα τιμολόγιο. Εμάς ενδιαφέρει το κόστος – η τιμολόγηση δηλαδή – να γίνει προς όφελος του πολίτη”, ενώ πρόσθεσε: “Να μην τολμήσει κανείς να μας αποδώσει ευθύνες για το φυσικό αέριο. Εγώ είμαι Αρκάς και ο κ.Λαμπρόπουλος και θέλουμε το καλό του τόπου. Αυτό δεν θα το αμφισβητήσει κανείς. Όποιος τολμήσει θα το πληρώσει πολιτικά. Θέλουμε την επένδυση να γίνει και δεν είμαστε κατά κανενός ιδιώτη. Ο Περιφερειάρχης λέει ξεκάθαρα, πως θα δώσουμε χρήματα για το δημόσιο αγαθό, για τον αγωγό και θα απαιτήσουμε το τιμολόγιο για τον πολίτη. Έχουμε κακή εμπειρία με τα σκουπίδι και το κόστος εκεί που έφτασε. Φύλα τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά”.

Παράλληλα αναφέρθηκε, στο εάν υπάρχει περίπτωση να “βάλει νερό στο κρασί της” και να δώσει η Περιφέρεια τα χρήματα που αναλογούν στην Τρίπολη, ενώ επανέλαβε, πως υποχρέωση της Περιφέρειας – λέγοντας πως είναι ανυποχώρητοι σε αυτό – είναι να διαφυλάξει το κόστος για τον πολίτη. “Το τιμολόγιο είναι θέμα του κόστους. Όλα εξαρτώνται απο αυτό. Εάν εμείς μειώσουμε το κόστος – δίνοντας χρήματα για το έργο – θα πρέπει να δούμε μια σημαντική μείωση στο τιμολόγιο”, υπογράμμισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΤα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στα χωριά της Αρκαδίας (21-27/6)
Επόμενο άρθρο“Νέα Αρχή” για τον εορτασμό της Μάχης της Δραμπάλας: Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κατάντησε τον Δήμο ντίλερ ιδιωτικής εταιρείας