«Μάγεψε» η Άννα-Μαρία Μπιλίδα στην έκθεση Τεγέας (ph/vid)

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 11:50

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος διοργάνωσε – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου – συναυλία με την Άννα-Μαρία Μπιλίδα “Όσα μιλούν στην καρδιά”…

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Εκθεσης Τεγέας την Παρασκευή 16 Αυγούστου, εκεί όπου η Άννα-Μαρία Μπιλίδα “ταξίδεψε” το κοινό με παλιά και νέα τραγούδια που την “μεγάλωσαν”.Συμμετείχαν:

Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου: Κιθάρα- Ενορχηστρώσεις – Φωνή

Πάρης Κανελλόπουλος: Πλήκτρα

Λίγα λόγια για την Άννα-Μαρία…

Η Άννα-Μαρία Μπιλίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη και στην Τεγέα, εκεί πήρε τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα από το ωδείο αλλά και από το σπίτι της αφού προέρχεται από μουσική οικογένεια. Ο δρόμος προς την Αθήνα “άνοιξε” όταν πήρε υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών ώστε να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές εκεί. Η πρώτη σημαντική συνεργασία της ήταν αυτή στο πλευρό του Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος πίστεψε στη δυναμική της φωνής της περνώντας μαζί δυο χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακολούθησαν και άλλες σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή με το Λάκη Παπαδόπουλο, τον Παντελή Αμπαζή κ.α. Το 2016 έγραψε μουσική για την παράσταση “Ο κήπος με τα κυπαρίσσια” όπου ανέβηκε στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη της διασκευή του τραγουδιού “Από μέσα πεθαμένος” του Αττίκ. Το τραγούδι αυτό ξεχώρισε στην πλατφόρμα του Μελωδία 99,2 “Ακούμε μπροστά”. Το καλοκαίρι του 2017 ξεχώρισε ανάμεσα στους δώδεκα καλύτερους τραγουδοποιούς στην “Ταράτσα του Φοίβου” με το τραγούδι “Ενοχές” σε μουσική και ερμηνεία δική της. Την άνοιξη του 2018 έκανε μια σειρά εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου και στην Αίγλη Ζαππείου, όπου παρουσίασε δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές που μετέφεραν τον ακροατή στο μοναδικό κόσμο που φτιάχνει η νέα τραγουδοποιός. Το προσεχές φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει τα πρρώτα της τραγούδια σε μουσική δική της.

Πηγή: http://www.drt915.gr