Μάλωναν επί μία και πλέον ώρα στο ΠεΣυ Πελ/σου για τη διαδικασία- Διεκόπη η συνεδρίαση

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022 17:53

Για μία ακόμα φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης, σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου και με αφορμή τη συζήτηση για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, υπήρξε ένταση.

Μία ένταση που δεν προκλήθηκε σχετικά με το ίδιο το θέμα, αλλά για τη διαδικασία και για το ποιος θα μιλήσει πρώτος, ο μελετητής ή ο εισηγητής ή οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων και του Δήμου Καλαμάτας ή οι παρατάξεις.Κατά τη διάρκεια της έντασης ακούστηκαν διάφορα και το κλίμα ήταν οξυμένο, ενώ ιδιαίτερα οξύνθηκαν τα πνεύματα όταν ο κ. Νίκας ανέφερε πως θα περιμένουν να γίνουν τοποθετήσεις και στο τέλος θα πουν την πρότασή τους, επισημαίνοντας πως το ΠεΣυ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και το Υπουργείο θα αποφασίσει ό,τι θέλει.

Να αναφέρουμε πως εισηγητής στο θέμα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό, αλλά όπως είπε ο Πρόεδρος του σώματος θα μπορούσε να παρέμβει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τελικά επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν η συνεδρίαση διεκόπη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και συνεχίστηκε μετά από 10 λεπτο διάλειμμα.