Μανώλης Σκαντζός: Βελτιώσαμε τα λειτουργικά έξοδα της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020 (video – pics)

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 14:38

Γενική συνέλευση των μελών της πραγματοποίησε η ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω έκτακτη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν με δικαίωμα ψήφου, οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του κάθε μέλους της Εταιρείας.Λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού στην συνέλευση παραβρέθηκε, ένα άτομο ανά μέτοχο.

Ο πρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία κ, Μανώλης Σκαντζός μίλησε για τα αποτελέσματα της συνέλευσης αναφέροντας ότι:

Τρία ήταν τα βασικά θέματα της γενικής συνέλευσης.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τυπικές τροποποιήσεις του καταστατικού, το δεύτερο θέμα ήτανε ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2020 με την νέα διοίκηση στην εταιρεία και το τρίτο θέμα οι οδηγίες του περιφερειάρχη όσο αφορά θέματα εσωτερικής λειτουργίας των αναπτυξιακών γενικά εταιρειών, αλλά και την προσαρμογή στο ενιαίο μισθολόγιο όπως προβλέπεται στο νόμο.

Βελτιώσαμε τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας.

Το Μισθολογικό κόστος από 348.000 ευρώ σε 158.000 ευρώ

Βελτιώσαμε την διαφημιστική καμπάνια και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της εταιρίας που στοίχιζαν 4.500.000 και με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν θα εξοικονομηθούν 1.400.000 τα οποία και θα διανεμηθούν σε έργα προς τους ωφελούμενους που είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Δήμος Γορτυνίας και ο Δήμος Τρίπολης.

Η προηγούμενη διοίκηση του ΤαΠΤοΚ είχε εντάξει 17 έργα. Που αφορούν τις περιοχές που προαναφέρονται.

Στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της νέας διοίκησης βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντός του επόμενου μήνα και τα 17 έργα θα έχουν δημοπρατηθεί.

Το φθινόπωρο θα γίνει καινούργια ένταξη έργων που θα είναι περίπου στα 10 – 12 έργα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις ιδιωτικές επενδύσεις την οδική ασφάλεια και την τηλεϊατρική που είναι και το συνολικό πρόγραμμα.

Το έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία προς τους κατοίκους των προαναφερόμενων περιοχών έχει περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Μέχρι το 2023 σκοπός είναι να έχουν απορροφηθεί όλοι οι διαθέσιμοι πόροι που ανέρχονται σε περίπου 16 εκατομμύρια €.