Ματαίωση ΠΕΣΥ Πελ/σου με κόντρες-ένταση-καταγγελίες μεταξύ Νικολάκου-Πατσαρίνου (vids)

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 19:50

Η συνεδρίαση που ματαιώθηκε λόγω μη απαρτίας, αφού σύσσωμη η μειοψηφία απείχε θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου

Καταγγελίες-ένταση και δηλώσεις μεταξύ Νικολάκου-ΠατσαρίνουΜαταιώθηκε και ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Μαρτίου συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο λόγος της ματαίωσης η μη απαρτία, αφού σύσσωμη η μειοψηφία δεν προσήλθε στην συνεδρίαση, ενώ σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Νίκο Πατσαρίνο βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και μόλις ανακοινώθηκε η ματαίωση έκαναν δηλώσεις κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή για αλαζονεία και για προσπάθεια να περάσει θέματα χωρίς να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Μάλιστα ο κ. Πατσαρίνος ανέφερε πως θα πρέπει το θέμα των απορριμμάτων να το διαχειριστεί η επόμενη περιφερειακή αρχή και το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από συλλογικότητες λόγω της απλής αναλογικής.

Από πλευράς περιφερειακής αρχής, μέσω της κας. Νικολάκου, τονίστηκε πως η μειοψηφία δεν θέλει να λειτουργήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και δημιουργεί προσκόμματα αλλά δεν θα τα καταφέρουν, αφού η περιφερειακή αρχή διαθέτει πολιτική εμπειρία για να αποφύγει τα λάθη και να περάσει τελικά το θέμα των απαλλοτριώσεων, αλλά και τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα που αφορούν στους πολίτες της Πελοποννήσου.

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Εγγύηση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη της πλειοψηφίας»

«Παραβιάζουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία του συλλογικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου και αυτό θα είναι το στίγμα που θα τους συνοδεύει. Επιχειρούν να σταματήσουν τη θεσμική λειτουργία ενός δημοκρατικού οργάνου παρότι δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα. Είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν τη σχέση μας με την κοινωνία των πολιτών. Είναι πανικόβλητοι γιατί διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση μας με τους πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τη συντονισμένη απουσία της αντιπολίτευσης προκειμένου να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Είναι πολιτικά προκλητική η συμπεριφορά τους, καθώς δεν σέβονται την εντολή των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους; Με τη σημερινή τους σκόπιμη και πολιτικά ανήθικη απουσία ξεγυμνώθηκαν μπροστά στους πολίτες, τους οποίους δε σέβονται, όπως δε σέβονται το δημόσιο διάλογο» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε «το έργο της Περιφερειακής αρχής δεν μπορούν να το σταματήσουν. Έχουμε εργαστεί σκληρά, μεθοδικά και με υπευθυνότητα και έχουμε εξασφαλίσει όλα τα απαιτούμενα έργα για τους πολίτες της Πελοποννήσου».

«Αυτοί που κόπτονται δήθεν για τους πολίτες δεν ντράπηκαν να δηλώσουν δημόσια ότι στόχος τους είναι να εμποδίσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει. Αποκαλύπτουν το δόλιο και οργανωμένο πολιτικά σχέδιό τους, το οποίο παραπέμπει σε πραξικοπηματικές λογικές και ομολογούν κυνικά στους Πελοποννήσιους πολίτες ότι αποτελούν το μακρύ χέρι των παράκεντρων εξουσίας. Είναι αναμφίβολα όνειδος προσωπικά για τον καθένα από αυτούς, αλλά και για τα πολιτικά τους κόμματα που είτε προτρέπουν σε τέτοιες πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, είτε τις ανέχονται».

Να αναφέρουμε πως μετά την ματαίωση της συνεδρίασης και όταν ο κ. Πατσαρίνος μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης για να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ προέκυψε ένταση μεταξύ του Προέδρου του ΠεΣΥ Ηλία Στρατηγάκου, της Αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Μάλιστα η κα. Νικολάκου τον κάλεσε να περάσει έξω εκεί που ήταν τόση ώρα και να κάνει τις δηλώσεις του. Ενώ ο κ. Στρατηγάκος τον κάλεσε να υπογράψει τα πρακτικά ως σύμβουλος που ήταν “παρών” κάτι βέβαια που δεν έγινε, αφού ο κ.Πατσαρίνος βγήκε από την αίθουσα και έδωσε συνέντευξη.

Βίντεο από τις αναφορές που έγιναν μέσα στην αίθουσα της ματαιωθείσας συνεδρίασης, από τις δηλώσεις Νικολάκου, Πατσαρίνου και από την ένταση μεταξύ τους.