Με την Ελληνική σημαία και το Γέρο του Μοριά φωταγωγήθηκαν το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και το Δικαστικό Μέγαρο! (+vd)

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 20:57

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Μαρτίου ένας από τα κεντρικότερα και πλέον εμβληματικά κτίρια της Αρκαδικής πρωτεύουσα, το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, φωταγωγήθηκε με την Ελληνική σημαία η οποία κυμάτιζε στην πρόσοψη του κτιρίου. Παράλληλα στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου της Αρκαδικής πρωτεύουσας εμφανιζόταν ο Γέρος του Μοριά, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην κάμερα του DRT915.GR και στον συνάδελφο Δημήτρη Δελή μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης για τη συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου.Στις δηλώσεις του ο κ. Τζιούμης δήλωσε: «Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε εκδηλώσεις όπως θα θέλαμε για τη σημερινή ημέρα. Όπως έχω πει και άλλοτε, για σήμερα το βράδυ είχε προγραμματιστεί μια εμβληματική δράση με video mapping σε 18 ιστορικές πόλεις της Ελλάδος μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη, αναβλήθηκε λόγω του lock down. Έτσι πέραν της παρουσίας της Φιλαρμονικής μας, μαζί με 73 Φιλαρμονικές της χώρας μας και της Κύπρου σε διαδικτυακή συνάντηση το πρωί, πραγματοποιούμε τον συμβολικό φωτισμό του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρο με την Ελληνική σημαία μας και του Δικαστικού Μεγάρου με τη μορφή του απελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ώστε να μπούμε στο κλίμα της εορταστικής ημέρας.».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης τόσο σε ότι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης όσο και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πρόσθεσε: «Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να ξεδιπλώσουμε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε όλο το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Ένα πρόγραμμα εξαιρετικά φιλόδοξο, πλούσιο και μεγαλοπρεπές γιατί η Τρίπολη θα γιορτάσει τα 200 χρόνια με μεγαλοπρέπεια, όπως πρέπει, διότι η συμβολή της στον Απελευθερωτικό Αγώνα ήταν πολύ μεγάλη. Έχουμε κάνει σπουδαίες συνεργασίες με την Επιτροπή Ελλάδα 2021, με πολύ σπουδαία ιδρύματα της χώρας μας, αλλά σε λίγες ημέρες όταν θα ανακοινωθεί και λεπτομερώς το πρόγραμμα και το σήμα των εκδηλώσεων θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Τα 200 χρόνια Ελεύθερου Βίου μας διδάσκουν ότι αν είμαστε ενωμένοι σαν λαός έχουμε προοπτική και σαν χώρα έχουμε κάνει τεράστιες επιτυχίες. Δυστυχώς υπήρχαν και περίοδοι όπου είχαμε διχασμό και αυτό το «πλήρωσε» η χώρα μας πολύ. Εύχομαι από εδώ και πέρα η ενότητα του λαού να είναι το κυρίαρχο συστατικό της χώρας μας, έτσι ώστε η μικρή αλλά ένδοξη Ελλάδα να προοδεύει και για τα επόμενα πολλές εκατοντάδες χρόνια.».