Με την Παγγορτυνιακή συναντήθηκε ο Α. Λυκουρέντζος

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 14:24

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Παγγορτυνιακής Ένωσης για συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσει για προβλήματα της επαρχίας μας, που κυρίως άπτονται της αρμοδιότητός του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, σε ένα πολύ θερμό κλίμα. Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πλέσσια, τους Αντιπροέδρους Παναγιώτη Καρβελά και Παναγιώτη Κάπο, τη Γεν. Γραμματέα Μαρία Αγγελοπούλου, τον Ειδικό Γραμματέα Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, τη Σύμβουλο Τύπου Πέννυ Καλύβα και τα μέλη Μαίρη Σακελλαρίου και Βασίλη Κουτρουμάνο.Αρχικά ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής κ.Πλέσσιας επεσήμανε στον Υπουργό τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γορτυνία, ενώ έθεσε υπόψη του πιο διεξοδικά θέματα υγειονομικής περίθαλψης.  Στη συνέχεια του παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα με προτάσεις αναφορικά με την επάνδρωση των Κέντρων Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων, καθώς και των Αγροτικών Ιατρείων με ιατρικό προσωπικό, την  κήρυξη ως άγονων των αγροτικών ιατρείων Κοντοβάζαινας, Καλλιανίου, Λουτρών και Ράφτη και την παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων ιατρών, σε περίπτωση προκήρυξης νέας θέσης, μέχρι την αναπλήρωσή τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας κ.Λυκουρέντζος άκουσε με προσοχή τα θέματα που του τέθηκαν, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει όσα δεν απαιτούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τέλος εκφράζοντας για άλλη μια φορά το συνεχές και άοκνο ενδιαφέρον του για την Αρκαδία γενικότερα και την Γορτυνία ειδικότερα, διαβεβαίωσε ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην κλείσουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι του Βασ. Κουτρουμάνου