Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδ. Λυκουρέντζος

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 10:05

Ανδ. Λυκουρέντζος: Την περίοδο 2020-22 κατεβλήθησαν σε αποζημιώσεις 650 εκατ. ευρώ και ακολουθεί η άμεση καταβολή πλέον των 100 εκατ. ευρώ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρωθυπουργικό γραφείο, είχε ο αρκάς πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Τη μεταξύ τους συνάντηση απασχόλησαν οι συνέπειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.Σε ανάρτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε:

«ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Συνάντηση συνεργασίας με τον Πρωθυπουργό της χώρας, μετά από μία επίπονη διετία αντιμετώπισης των συνεπειών ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως ο «Ιανός», «παγετός Άνοιξης 2021», χαλαζοπτώσεις και οι «πυρκαγιές Αυγούστου 2021».

Με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά αλλά και τη γενναιόδωρη και νόμιμη χρηματοδότηση του ΕΛ.Γ.Α. απο την Κυβέρνηση, κατεβλήθησαν ήδη 650 εκ. € στους αγρότες μας, σε αποζημιώσεις εντός της περιόδου 2020-2022 και αναμένεται να καταβληθούν άμεσα περισσότερα απο 100 εκατ. €.

Συνεχίζουμε με ακλόνητη πίστη στις αρχές και τις αξίες μας και έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία».