Μεγαλόπολη | Το ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση για δημιουργία ΧΔΒΑ στο λιγνιτικό κέντρο

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 12:51

Το έγγραφο της Δικηγορικής Εταιρείας στο Δήμο Μεγαλόπολης για την Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με την δημιουργία χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Ν.-Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΥΠΟΨΗ: Δημάρχου κ. Δ. Παπαδόπουλου

ΘΕΜΑ: ΑΚΥΡΩΣΗ Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι με την υπ’ αριθμ. 2234/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 200969/2011 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού και Τουρισμού («Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: “Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.”»).
Με την εν λόγω απόφασή του το Δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως τους λόγους ακυρώσεως που προβάλαμε ενώπιόν του εκ μέρους του Δήμου σας, τόσο με την αίτηση ακυρώσεως, όσο και με το από 23.04.2018 υπόμνημά μας.

Αποφεύχθηκε έτσι ο άμεσος κίνδυνος λειτουργίας στο Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολης της υπόψη μεγάλης δυναμικότητας εγκατάστασης διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων (κυρίως αποβλήτων αμιάντου).

Η απόφαση θα σας σταλεί αμέσως μετά την καθαρογραφή της.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

πηγή:megalopolifm.blogspot.com