Μετά το Μουσείο Μελισσοκομίας δημιουργείται Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης στη Βυτίνα (ήχος, vid, ph)

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την τελετή εγκαινίων του εκθετηρίου και τις ομιλίες που ακολούθησαν
Τα εγκαίνια του μουσείου και εκθετηρίου Μελισσοκομίας έγιναν σήμερα στο κρατικό κτήμα Βυτίνας, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μόσχο Κορασίδη.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για τη δημιουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στο κρατικό κτήμα Βυτίνας ώστε, με την αρωγή και του Γεωπονικού Ινστιτούτου, να παρέχεται η δυνατότητα επιμόρφωσης στους αγρότες, μέσω υλοποιούμενων προγραμμάτων. 
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων του πρώτου – ουσιαστικά – στην Ελλάδα μουσείου μελιού και προϊόντων μέλισσας, ήταν επίσης ο πρόεδρος του Γεωπονικού Ινστιτούτου (και πρώην ΓΓ Περιφέρειας Πελοποννήσου) Φώτης Χατζημιχάλης, ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος και ακόμα αρκετοί κάτοικοι της Βυτίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο υφυπουργός, κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι τα προγράμματα του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης θα επιμορφώσουν με τον πιο άρτιο και ολοκληρωμένο τρόπο τους νέους αγρότες και θα δώσουν ζωή στην Γορτυνία, σημειώνοντας ότι το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου φίλων «Τριανταφυλλιδείου» κληροδοτήματος, Κων/νος Παναγόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική επανεκκίνηση της αξιοποίησης του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας, εκθειάζοντας τις προσπάθειες των κυρίων Κωνσταντινόπουλου και Κορασίδη, για την αναβίωση της Γεωργικής Σχολής Βυτίνας, που αποτελεί κέλευσμα του εθνικού ευεργέτη, Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο μελισσοκομικό εκθετήριο περιλαμβάνονται αρχαίες κυψέλες και μελισσοκομικά εργαλεία παραγωγής και επεξεργασίας μελιού και πλούσιο φωτογραφικό υλικό του παρελθόντος από την μελισσοκομική δραστηριότητα της Ελληνικής επικράτειας.
Οι ώρες λειτουργίας του εκθετηρίου είναι τις καθημερινές από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα, καθώς και Σαββατοκύριακα.
 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υφυπουργού, κ. Κωνσταντινόπουλου, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, δείτε βίντεο από την τελετή εγκαινίων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:



Προηγούμενο άρθροΟμάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανέργων δημιουργείται στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΠρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε η Περιφέρεια Πελ/σου με την Επαρχία Μπαοσάν της Σαγκάης (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5