Μηχανογραφικό | 10 Μύθοι γύρω από την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος (ph&vid)

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 21:37

Η Ημερίδα του Φροντιστηρίου Πρόοδος «10 Μύθοι για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος» πραγματοποιήθηκε, σήμερα 20 Ιουνίου, με μεγάλο αριθμό μαθητών, μελλοντικών φοιτητών και καθηγητών, στο Mainalon Resort. Ο κ. Σπυρόπουλος και η κ. Σαράφη, ως διοργανωτές, υποδέχτηκαν το κοινό ευχόμενοι καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά έδωσαν εξετάσεις.

Με αφορμή την αναμενομένη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, το φροντιστήριο κάλεσε και φέτος δυο διακεκριμένους ομιλητές προκειμένου να κατατοπίσουν τα παιδιά στις διαδικαστικές αλλά και πιο ουσιαστικές πτυχές της πορείας προς την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Τόσο ο κ. Φίλιας, ακαδημαϊκός στον τομέα της Λογοτεχνικής Μετάφρασης, όσο και ο κ. Στρατηγάκης, μαθηματικός, ερευνητής και εκπαιδευτικός συντάκτης, με ζέση αλλά και όρεξη κατατόπισαν τους νέους για όσα χρειάζεται να γνωρίζουν προκειμένου να έχουν μια πιο σφαιρική εικόνα για τις δυνατότητες που προσφέρουν αρκετές σχολές και να ξεφύγουν από επιλογές που έχουν συνηθίσει να θεωρούν ως μια πιο ασφαλή λύση.

Ο κ. Στρατηγάκης, επισήμανε, ότι μετά τα δύσκολα θέματα των θετικών επιστημών αναμένεται πτώση των βάσεων στις σχολές του πεδίου, ωστόσο η ζήτηση σε σχολές όπως η Ιατρική, έχει την τελευταία δεκαετία ανέβει κατακόρυφα. Όπως παρατήρησε ο ίδιος, η ανάγκη διασφάλισης της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι αυτή που ωθεί τους νέους σε επιλογές που θα τους οδηγήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αγορά εργασίας του εξωτερικού. «Έχουμε τους περισσότερους γιατρούς στην Ευρώπη», τόνισε.

Ο κ. Φίλιας από την πλευρά του, προσπάθησε να εξηγήσει στους παρευρισκόμενους την πραγματική ανάγκη να δημιουργηθούν “πολίτες του κόσμου”, με τέτοια γλωσσικά και πολιτισμικά εφόδια που θα αποτελέσουν για αυτούς το ανάχωμα ενός ευρύτερου ακαδημαϊκού κύκλου, μιας διευρυμένης σταδιοδρομίας, μια πληρέστερης σκέψης. Ως ειδήμων, αλλά και διδάκτωρ επισήμανε, ότι η απάντηση στην κρίση είναι «η πολύ καλή γνώση και χρήση της ξένης γλώσσας, ως εργαλείο έρευνας αλλά και ως εργαλείο μέσα στον ίδιο τον εργασιακό χώρο».

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

10 Μύθοι για την επιλογή σπουδών

Ραφαέλλα Μανέλη