Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 16:08

Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Γορτυνίας Στάθη Κούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, που έχει ορισθεί η 14η Νοεμβρίου κάθε έτους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έχει ορισθεί στις 14 Νοεμβρίου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για προληπτικές εξετάσεις. Το φετινό θέμα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, είναι: «Νοσηλευτές και Διαβήτης», το οποίο εστιάζει στον σημαντικό ρόλο του νοσηλευτικού προσωπικού, στην εκπαίδευση και στην παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη.Ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται σήμερα η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη «χρόνια πάθηση» στον κόσμο, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι 463 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαβήτη, δηλαδή 1 στους 11 ανθρώπους ηλικίας 20-79 ετών (IDF, 2019), ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά το 1 εκατομμύριο (ΕΛ.Ο.ΔΙ).

Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Διαβήτης μας αφορά όλους. Η σωστή ενημέρωση μας προστατεύει.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη:   www.elodi.org

Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία :  www.ede.gr

World Diabetes Day : www.worlddiabetesday.org

International Diabetes Federation :  www.idf.org