Μειοψηφία Δ.Σ Γορτυνίας | Η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τον “Κλεισθένη”

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 14:03

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”,  το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση του συνόλου των αυτοδιοκητικών της χώρας Α΄ και Β΄ βαθμού (Δήμους και Περιφέρειες).
Με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της,  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  (ΚΕΔΕ)  κατά τη διάρκεια  έκτακτης συνεδρίασής της την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 αποφάσισε να ζητήσει  από την Πολιτική  Ηγεσία του  Υπουργείου Εσωτερικών την απόσυρση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης I» και προχώρησε στην κατάρτιση ψηφίσματος, το οποίο απέστειλε στους Δήμους ώστε να ενημερωθεί το σύνολο των αιρετών της χώρας.

Παράλληλα με την  με αριθμό πρωτοκόλου 1.605/03.05.2018 επιστολή που απέστειλλε στους Δημάρχους και τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων, πρότεινε  την  σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων την Παρασκευή 4 Μαΐου και τη  Δευτέρα 7 Μαΐου,  προκειμένου να  προβούν στη λήψη αποφάσεων  για αυτό το νομοσχέδιο, ώστε  να ληφθούν υπόψη στις τελικές αποφάσεις  στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα γίνει την Πέμπτη 10 Μαίου 2018 και στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαίου 2018, όπως ενημέρωσε με την με αριθμό πρωτοκόλου 1.648/04.05.2018 επιστολή και στην οποία τονίζει  ότι η παρουσία όλων των Αυτοδιοικητικών της χώρας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για την Αυτοδιοίκηση, είναι εξαιρετικά σημαντική.Για αυτό το κρίσιμο ζήτημα συνεδρίασαν  σχεδόν όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ).

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι διοικούντες το Δήμο Γορτυνίας, έκριναν ορθό να μην συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να μην ληφθεί καμμία απόφαση και να μην  ενημέρωθεί κανένας δημοτικός σύμβουλος.
Μετά από αυτό οι διαπιστώσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:
1.Γιατί κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συγκαλέσατε το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσουμε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης?
2.Γιατί κύριε Δήμαρχε αποκρύψατε τις  επιστολές και δεν προβήκατε στις προβλεπόμενες ενέργειες στερώντας  τη δυνατότητα σε όποιον αυτοδιοικητικό επιθυμεί και ενδιαφέρεται να ενημερωθεί,  να συμμετέχει, να τοποθετηθεί και κυρίως να αποφασίσει για ένα θέμα τόσο μεγάλης σημασίας?
3.Μήπως σας αφήνουν αδιάφορους οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση?
Βεβαίως στο Δήμο Γορτυνίας δεν μας εκπλήσσει τίποτα αφού είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Γορτυνίας έχει τους δικούς του ρυθμούς, παντού και πάντα ανταποκρίνεται και λειτουργεί με μεγάλη καθυστέρηση και προφανώς θα ενεργοποιηθεί αφού θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Ελλήνων!!!!!!!!!
Και θα στείλει την απόφασή μας μαζί με την απάντηση που περιμένει και  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους δασικούς χάρτες, από το 2016!!!!!!!!!!

Απόστολος Π. Αποστολόπουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Ευστάθιος Χαρ. Κούλης, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης