Μοίρας: Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτήν της ΝΔ ήθελαν να ρίξουν Σόϊμπλε – Συντηρητικοί

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 14:17
φωτο αρχείου

Αναφορικά με τον ισχυρισμό, σκόπιμο ή απερίσκεπτο δεν έχει τόση σημασία, οποιουδήποτε ότι ο Σόιμπλε και οι δανειστές ήταν τάχα εκείνοι που έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, έρχονται η ίδια η πολιτική πραγματικότητα και αλήθεια να δώσουν την απάντηση:

– Σαμαρά και Βενιζέλο τους έριξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, με την ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη ψήφο του, Ιανουάριο του 2015. Για να ανανεώσει στη συνέχεια την πίστη και την εμπιστοσύνη του σε Τσίπρα και Καμμένο, Σεπτέμβριο του 2015.– Σαμαράς και Βενιζέλος δραπέτευσαν από την εξουσία Δεκέμβριο του 2014, ενώ οι εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας απείχαν 4 μήνες.

– Γιατί το έκαναν αυτό; Αν και συμπεριφέρονταν ως πολιτικοί «γιέσμεν» απέναντι στους πάντες και απέναντι στα πάντα, δεν είχαν κλείσει καν τη δική τους αξιολόγηση. Μάλιστα, είχαν εισπράξει τελευταία δόση δανείων τελευταία φορά Αύγουστο του 2014 και αυτά, ήταν χρωστούμενα από Δεκέμβριο του 2013. Ενώ ταυτοχρόνως, ακολουθούσαν πιεστικές προγραμματισμένες πληρωμές σε εσωτερικές και εξωτερικές οφειλές του κράτους. Το δήθεν success story θα έσκαγε στα χέρια τους λοιπόν, στέλνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον «καιάδα» της αιώνιας απαξίωσης.

– Που αποσκοπούσαν; Στο προφανές! Αφήνοντας πίσω τους άδεια ταμεία, πακέτο μαζί με ένα σωρό οικονομικά χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις, ευελπιστούσαν να σκάσει το δικό τους δήθεν success story στα χέρια ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων με κανονική χρεοκοπία της χώρας, ή να οδηγούταν η νέα κυβέρνηση σε μία καταστροφική και ταπεινωτική συμφωνία με το Σόιμπλε και τους δανειστές, ή και τα δύο αυτά να συμβαίνουν, μαζί και συγχρόνως.

– Απώτερος στόχος τους; Τι άλλο από την υλοποίηση του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης», με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να επιστρέφουν πίσω γρήγορα να κυβερνήσουν πάνω στα δικά τους τα συντρίμμια, την ευθύνη των οποίων θα επέρριπταν όμως σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες.

– Τι έγινε τελικά; Μπορεί η Τρόικα Εξωτερικού σε συνδυασμένη και συντονισμένη δράση με την Τρόικα Εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) να οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική ασφυξία και τελικώς, με τη συμφωνία Ιουλίου του 2015, τη σημερινή κυβέρνηση στην αναγκαστική επαναχάραξη των συντεταγμένων της πολιτικής της για οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Με τη βασική διαφορά όμως, ότι αυτή η συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη από μνημόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μολονότι διαπραγματευτήκαμε με το πιστόλι του Σόιμπλε και των δανειστών κυριολεκτικά καρφωμένο στον κρόταφο της χώρας μας.

– Σήμερα, ο Σόιμπλε σε ευθεία γραμμή με τους γνωστούς ακραίους συντηρητικούς και νεοφιλεύθερους κύκλους που επιμένουν στις πολιτικές λιτότητας και στο στραγγαλισμό των ασθενέστερων κρατών-μελών της Ε.Ε., προσπαθούν για μία ακόμη φορά να απαλλαγούν από μία κυβέρνηση που δείχνει στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι δεν υπάρχει μόνο η οικονομία, αλλά υπάρχει και η κοινωνία.

– Ο Σόιμπλε και οι πολιτικοί φίλοι του θέλουν να ξεφορτωθούν μία κυβέρνηση που αποτελεί μαύρο πρόβατο και κακό παράδειγμα ως προς την υλοποίηση, εξάπλωση και κυριαρχία των σχεδίων τους. Αυτή την κυβέρνηση θέλουν να ρίξουν ο Σόιμπλε και οι πολιτικοί φίλοι του και όχι την οποιαδήποτε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ήταν οι δικοί τους άνθρωποι.

– Οποιοσδήποτε λοιπόν προσπαθεί να στρογγυλέψει ή να στρογγυλοποιήσει τα πράγματα, με αυθαίρετες ερμηνείες για το τι συνέβη χθες, αυθαίρετες εκτιμήσεις για τι συμβαίνει σήμερα και αυθαίρετες εικασίες για το τι θα συμβεί αύριο, εκτίθεται από την ίδια την πραγματικότητα και αλήθεια που δίνουν τη δική τους απάντηση. Αυτή ακριβώς την απάντηση είναι που γνωρίζει εξάλλου και λαμβάνει υπ’ όψιν ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.